حکومت نیکاراگوا در محکمهٔ بین المللی عدالت آلمان را متهم کرده است که از این کشور طریق حمایت نظامی و سیاسی از اسراییل، ''نسلکشی فلسطینیها'' را تسهیل کرده است.
نیکاراگوا از قضات محکمه بین المللی عدالت خواسته است تا ''اقدامات اضطراری'' را برای توقف فراهمآوری تسلیحات و سایر کمکهای برلین به اسراییل را روی دست بگیرد.
سباسشن فیشر، سخنگوی وزارت خارجهٔ آلمان، پیش از نشست استماعیهٔ محکمه بین المللی عدالت به خبرنگاران گفت: ''ما ادعاهای نیکاراگوا را رد می کنیم.''
فیشر افزود: ''آلمان نه از کنوانسیون نسلکشی تخطی کرده و نه قوانین بشردوستانه بین المللی رانقض کرده است و ما این موضوع را به صورت کامل در محکمه بین المللی عدالت نشان خواهیم داد.''
قرار است نیکارگوا اتهامات خود را روز دوشنبه به محکمه بین المللی عدالت ارایه کند و آلمان یک روز پس، سهشنبه، پاسخ خواهد داد.
نیکاراگوا در این قضیه ۴۳ صفحهای استدلال کرده است که آلمان کنوانسیون نسلکشی ۱۹۴۸ ملل متحد را که پس از وقوع هلوکاست، نسلکشی یهودیان، توسط نازیهای آلمان، تصویب شد، نقض کرده است.
در اتهام نامهٔ نیکاراگوا آمده است که حکومت آلمان با ارسال تجهیزات نظامی و قطع کمک مالی به دفتر ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی (UNRWA) "نسل کشی را تسهیل می کند.''
نیکاراگوا گفته است که تصمیم در مورد آلمان "ضروری و فوری" است و با در نظر داشت اینکه جان "صدها هزار نفر" در خطر است، اقدامات اضطراری باید اتخاذ شود.
محکمه بین المللی عدالت که به منظور حل و فصل اختلافات و مناقشات بین کشورها ایجاد شده است، پس از حمله هفتم اکتوبر گروه حماس بر جنوب اسراییل و به تعقیب آن، جنگ اسراییل بر ضد این گروه در نوار غزه، نقش مهمی را بازی کرده است.
پیش از این، افریقای جنوبی اسراییل را به ''نسلکشی'' در نوار غزه متهم کرد و پای این کشور را به محکمه بین المللی عدال کشاند، اما اسراییل این اتهام را رد کرد.
محکمه بین المللی عدالت در این قضیه به اسراییل دستور داد تا هر آنچه در توان دارد، برای جلوگیری از نسلکشی تلاش کند.
اما این محکمه اخیراً موضع خود را شدیدتر کرد و به اسراییل دستور داد تا اقدامات بیشتر را برای فراهمآوری کمکهای بشردوستانه برای باشندگان غزه روی دست بگیرد.
احکام محکمه بین المللی عدالت الزام آور است، اما این محکمه سازمان ملل متحد میکانیزم اجرایی شدن آنرا در اختیار ندارد. به گونه مثال، این محکمه به روسیه دستور داد تا تهاجم نظامی خود بر اوکراین را متوقف کند، اما این حکم سود و موثریت نداشت.
نیکاراگوا از محکمه بین المللی عدالت همچنین خواسته است که به آلمان دستور بدهد تا ''تصمیم خود را مبنی بر تعلیق کمک مالی برای دفتر ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی را لغو کند."
آلمان در ماه جنوری سال روان میلادی گفت که کمکهای مالی خود برای دفتر ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی را به حالت تعلیق آورده است تا در مورد اتهام اسراییل مبنی بر دست داشتن اعضای این دفتر در حملات هفتم اکتوبر سال گذشته تحقیق صورت بگیرد.
با اینحال، نیکاراگوا در اظهارات خود گفته است که ''واکنش مناسب'' آلمان برای کمک به متحد خود، اسراییل، در مواجهه با حملات هفتم اکتوبر حماس قابل درک است، اما تاکید کرد که ''این کمکها نمی تواند بهانهای برای اقدام خلاف قوانین بین المللی باشد."
پیش از این، انالینا بیربوک، وزیر خارجه آلمان، گفته بود که اسراییل "دیگر بهانه ای" برای تعلل در ارسال کمکهای بشردوستانه برای باشندگان غزه را ندارد.
گروه