لینک های دسترسی

Breaking News

غنی: زندانیان بیشتر طالبان را رها می‌کنیم اگر به توافق صلح منتج شود 


محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان احتمال رهایی هزاران زندانی دیگر گروه طالبان را رد نکرد.

رییس جمهور غنی در تازه ترین مصاحبه‌اش با نشریهٔ‌ شپیگل آلمان که سه شنبه گذشته ثبت شد، ​گفته است که به رهایی ۷۰۰۰ زندانی دیگر گروه طالبان توافق خواهد کرد، در صورتی که رهایی آنان به یک توافق همه جانبهٔ صلح منتج شود.

این در حالی است که پیش از این ریاست جمهوری افغانستان گفته بود که موضوع رهایی زندانیان بیشتر طالبان "اصلا قابل بحث نیست".

فاطمه مورچل، معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان روز پنجشنبه ۲۲ اپریل (دوم ثور) گفت: "این موضوع اصلاً قابل بحث نیست، چون آزادی ۵۰۰۰ زندانی طالب به این مشروط بود که طالبان باید به مذاکرات صلح گردن نهند و جنگ و خشونت را پایان بخشند."

پیش از آن، گروه طالبان به رسانه‌های محلی افغانستان گفته بود اگر به تقاضا های شان پاسخ مثبت داده شود، اشتراک در نشست ترکیه را مرور خواهند کرد. اما این گروه در مورد تقاضا‌های شان معلومات بیشتر ارایه نکرده بودند.

قرار بود نشست صلح افغانستان به تاریخ ۲۴ اپریل در استانبول برگزار شود. اما این نشست پس از آن به تعویق افتاد که گروه طالبان از اشتراک در آن خودداری کردند.

اما اگر طالبان تلاش کنند قدرت را از راه جنگ به دست بیاورند، آقای غنی گفت که در مقابل آنان "برای همیش" ایستادگی خواهد کرد.

او افزود: "آنچه که انجام داده‌ام آماده کردن نیروهای ما برای این وضعیت بود. ما به گونهٔ موثر در مقابل موج نخست حملات در ماه می ایستادگی کردیم."

نقش اروپا

رییس جمهور افغانستان گفت که طالبان "جنایتکار اند و مردم بی‌گناه را می‌کشند" و دپلوماسی غربی باید دست از نوازش دادن آنان بردارند و در صورت نیاز بر آنان تعزیرات وضع کنند.

او گفت که اروپایی‌ها، به ویژه آلمان کارهای زیادی در روند صلح افغانستان انجام داده می‌توانند: "پیام واضح و مشوق‌ها از جانب آلمان کمک خواهد کرد - و متقابلاً آنان (کشورهای اروپایی) در صورتی که تصامیم در جهت مخالف امیدواری‌هایشان حرکت کند، باید تعزیرات وضع کنند."

نقش پاکستان

رییس جمهور افغانستان با اشاره به نقش عمدهٔ پاکستان در روند صلح افغانستان گفت که مسلهٔ خصومت یا صلح اکنون به دست پاکستان است زیرا این کشور به گونهٔ سیستماتیک از گروه طالبان حمایت می‌کند.

آقای غنی گفت که گروه طالبان از پاکستان کمک‌های لوژستیکی و مالی به دست میاورد و در همانجا جلب و جذب می‌کند.

او علاوه کرد: "نام‌های بخش‌های مختلف تصمیم گیرندهٔ گروه طالبان، شورای کویته، شورای میرانشاه و شورای پشاور است که از شهر‌های پاکستانی گرفته شده؛ جاییکه که آنان موقعیت دارند."

رییس جمهور غنی افزود که بین گروه طالبان و حکومت پاکستان روابط عمیق وجود دارد. اما پاکستان همواره این اتهامات را رد کرده است.

محمد اشرف غنی اضافه کرد که قمر باجوه، لوی درستیز پاکستان در سفر اخیراش به کابل به او گفت که برگشت امارت یا دکتاتوری طالبان به نفع هیچ کشور منطقه، به ویژه پاکستان نیست. با آنهم در سطوح پایین اردوی این کشور نظر متفاوتی در این خصوص وجود دارد.

رییس جمهور افغانستان در پاسخ به سوال که آیا در صورت خراب شدن وضعیت سوار طیاره شده و از افغانستان بیرون خواهد شد، گفته است که کشورش را ترک نخواهد کرد: "این کشور را دوست دارم و در دفاع از آن جان خواهم داد."

XS
SM
MD
LG