محمداشرف غنی، رئیس جمهورافغانستان، میگوید اکنون تفاوت میان کسانی که صلح را میپذیرند و کسانی که صلح را رد میکنند، مشخص شده است.
رئیس جمهورغنی که عصر روز شنبه در مجمع عمومی شورای عالی صلح سخنرانی میکرد، گفت که تفکیک میان گروههای که حاضر به صلح اند و گروههای که صلح را رد میکنند، باید واضح باشد و تعهد حکومت افغانستان به صلح به معنی "انتقام نگرفتن و آرام نشستن" نیست.
آقای غنی گفت" کسانی که مسؤول این فاجعه (حملۀ انتحاری روز شنبه هفته گذشته در کابل) استند دیگر صلح پذیر نیستند و دروازۀ صلح برای اینها باز نیست، اینها تنها عزم ما را، اراده ما را به نابودی کامل خود شاهد خواهد بودند".
رئیس جمهورغنی در ادامه افزود جوانبی که صلح را میپذیرند، حکومت آمادۀ صلح با آنان است.
از سوی دیگر، آقای غنی تأکید ورزید که باید موقف و حدود حکومت افغانستان برای گفتگوهای صلح واضح و مشخص باشد.
همچنان او، برای رسیدن به صلح "دید مشترک" را نیاز خواند و گفت که باید عوامل جنگ دانسته شود.
رئیس جمهور افغانستان، حملۀ اخیر در کابل را شبیۀ حملۀ یازده سپاتمبر در ایالات متحده امریکا خواند و گفت که این "حمله اعلام جنگ در برابر مردم افغانستان" بود.
آقای غنی گفت که اکنون زمان انتخاب برای طالبان و حامیان آنان فرا رسیده است.
بربنیاد آمار رسمی، حملۀ روز شنبه هفته گذشته در کابل (۷دلو) ۱۰۳ کشته و ۲۳۵ زخمی برجا گذاشت و مسؤولیت این حمله را گروه طالبان به عهده گرفت.
در همین حال، محمد کریم خلیلی، ریس شورای عالی صلح افغانستان گفت که آمادۀ مذاکره با مخالفان مسلح اند و طرف مقابل در هرمیزانی که برای گفتگوهای صلح آمادگی نشان دهند، از آن استقبال میکنند.
همچنان آقای خلیلی، نارساییهای حکومت افغانستان را در برخی از ساحات این کشور، دلیل روی آوردن مردم به مخالفان مسلح خواند و گفت که این نارساییهای زمینۀ را برای سربازگیری مخالفان مسلح از میان مردم، مساعد میسازد.
کنفرانس پروسۀ کابل:
رئیس جمهورغنی در مورد نشست پروسۀ کابل گفت که دومین دور این پروسۀ ۲۴ روز بعد برگزار خواهد شد و در این کنفرانس در مورد فعالیت گروههای تروریستی در افغانستان که با شهروندان این کشور رابطه ندارند، صحبت خواهد شد.
آقای غنی گفت"در کنفرانس کابل و بعد از آن من میخواهم با وضاحت همرای جامعه بین المللی بحث داشته باشم که مسؤولیت دنیا و مسؤولیت کشورهای که از آنها آمده اند، در مقابل اینها چیست، اینها راه حل سیاسی همراه ما ندارند".
همچنان آقای غنی از برگزاری یک کنفرانس در تاشکند برای اجماع منطقهیی، مذاکرات دوجانبۀ میان علمای افغانستان و اندونیزیا، ملاقات سه جانبه علما، کنفرانس علمای اسلام و کنفرانس خلیج برای پشتیبانی اقتصادی از افغانستان خبر داد.
او، در مورد زمان برگزاری این نشستها جزئیات ارائه نکرد.