لینک های دسترسی

Breaking News

پاکستان مراکز اخراج اجباری را برای مهاجران افغان ایجاد می‌کند


صدای امریکا روز سه شنبه ۲۴ اکتوبر (دوم عقرب) معلوماتی را دریافته است که نشان می‌دهد حکومت پاکستان در کنار سایر اقدامات،‌ کمپ‌هایی را ایجاد کرده است تا صد‌ها هزار مهاجر افغان را که به صورت غیر قانونی در آن کشور اقامت دارند، دستگیر و به صورت اجباری اخراج کند.

پلان اخراج اجباری شهروندان خارجی از جمله افغان‌ها توسط حکومت پاکستان قبل از ضرب الاجل اول نومبر روی دست گرفته شده است.

اسلام آباد در اوایل ماه جاری میلادی به همه مهاجران که به گونهٔ غیرقانونی در آن کشور به سر می‌برند، مهلت داد که تا اول نومبر از پاکستان خارج شوند،‌ در غیر آن آنان نخست دستگیر و سپس به صورت اجباری از آن کشور اخراج خواهند شد.

سرفراز بگتی، سرپرست وزارت داخلهٔ پاکستان، به تاریخ سوم اکتوبر گفت که تمام مهاجران بدون اسناد مستقر در آن کشور که شامل ۱.۷ میلیون شهروندان افغانستان می‌شود، تا اول نومبر فرصت دارند، آن کشور را ترک کنند.

منابع رسمی به صدای امریکا گفتند که مراکز ویژه اخراج مهاجران در چهار ایالت پاکستان ایجاد می‌شود: پنجاب، سند، بلوچستان و خیبر پشتونخوا. به گفتهٔ این منابع، آنعده از مهاجران افغان که در ایالت‌های پنجاب و سند دستگیر می‌شوند، به مراکز اخراج اجباری شهر‌های راولپندی و کراچی انتقال داده می‌شوند.

ایالت خیبرپشتونخوا دو مرکز اخراج اجباری دارد-نوشهرہ و چمکنی- در حالی که ایالت بلوچستان دارای سه مرکز اخراج اجباری خواهد بود:‌ یکی در کویته، مرکز ایالت بلوچستان،‌ و دیگر در شهر‌های پشین و قلعهٔ عبدالله. بیشتر مهاجران افغان در ایالت‌های خیبرپشتونخوا و بلوچستان زندگی می‌کنند، دو ایالتی که مجموعاََ ۲۶۰۰ کیلومتر مرز با افغانستان دارند.

این طرح جدید به ادارات ولسوالی‌ها، پولیس، سارنوالی‌ها و مقامات زندان اجازه می دهد تا شهروندان افغانستان را که به طور غیرقانونی در آن کشور زندگی می کنند، دستگیر و اخراج کنند.

این طرح همچنین مشخص می‌کند افرادی که به جرایم جزیی محکوم شده اند یا در حال حاضر به دلیل چنین جرایم محاکمه می شوند، اخراج خواهند شد. با این حال، کسانی که به جرم "جرایم جدی" محکوم یا محاکمه شوند، به افغانستان بازگردانده نخواهند شد.

به گفتهٔ منابع رسمی پاکستان،‌ اسلام‌‌آباد پلان اخراج اجباری به شیوهٔ سازمان یافته انجام خواهد داد و این امر بر ۱.۴ میلیون پناهنده قانونی افغان یا حدود ۹۰۰ هزار شهروند افغانستان که به طور رسمی در پاکستان به عنوان مهاجران اقتصادی ثبت شده اند، تاثیر نخواهد گذاشت.

حکومت پاکستان به ادارات مجری قانون دستور داده است مهاجرین قانونی را آزار و اذیت نکنند با این حال، گزارش هایی از سوی طالبان و خانواده های مهاجرین وجود دارد که ادعا می کنند برخی از این افراد با سوی رفتار و اخاذی پولیس مواجه شده اند.

حکومت طالبان از پاکستان خواسته است تا د مورد پلان اخراج اجباری مهاجران تجدید نظر کند و آن را "غیر انسانی" و "غیرقابل قبول" خوانده است.

پاکستان کمپی را برای اقامت کوتاه مدت مهاجرین اخراج‌ شده در نزدیکی بندر تورخم در ولایت ننگرهار ایجاد کرده است که ظرفیت گنجایش ۵۰۰ نفر را دارد.

مقامات پاکستان و طالبان تایید کرده اند که پس از تصمیم پاکستان در اوایل اکتوبر، ده‌ها هزار افغان مهاجر به صورت دواطلبانه به کشور شان بر گشته اند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، روز سه‌شنبه در مصاحبه با یکی از تلویزیون‌های محلی افغانستان، از حکومت پاکستان خواست تا با مهاجران افغان برخورد '' انسانی'' کند و معیاد اخراج اجباری را تمدید کند. مجاهد همچنین ادعا کرد که افغانستان به یک کشور ''امن‌تر و بهتر'' تبدیل شده و از همه مهاجران افغان خواست تا به کشورشان برگردند.

باوجودیکه بسیاری از مهاجران پس از سال ۲۰۰۱ به کشور خود باز گشتند، پس از تسلط مجدد طالبان در اگست ۲۰۲۱ موج جدیدی از پناهجویان افغان به پاکستان هجوم بردند.

مقامات پاکستانی تخمین می‌زنند که از آن زمان تا اکنون نزدیک به۷۰۰ هزار افغان به پاکستان پناهنده شده اند که از جمله ۵۰۰ هزار آنان به گونهٔ غیر قانونی وارد آن کشور شده یا ویزه‌های آنان منقضی شده است.

گروه

XS
SM
MD
LG