لینک های دسترسی

Breaking News

تقاضا برای اسکان 'افغان های آسیب پذیر' در کشور های اروپایی


آرشیف: شماری از افغان های پناهجو حین اعتصاب غذایی در شهر برلین آلمان، کشوریکه تا حال ده ها پناهجوی افغان را جبراً اخراج کرده است
آرشیف: شماری از افغان های پناهجو حین اعتصاب غذایی در شهر برلین آلمان، کشوریکه تا حال ده ها پناهجوی افغان را جبراً اخراج کرده است

یونان و چندین نهاد رسیدگی به امور مهاجران، از اتحادیۀ اروپایی خواسته اند که در برنامه مشخص برای اسکان مجدد پناهجویان در کشورهای اروپایی، افغان های "آسیب پذیر" و کودکان بی ‌سرپرست را هم شامل سازد.

افغان های پناهجو، پس از پناهجویان سوری، بزرگترین گروه پناهجویان در اروپا به شمار می ‌روند.

اکثر پناهجویانی که در سال های اخیر به کشور های اروپایی سرازیر شده اند از کشور های جنگ زده مثل سوریه، افغانستان، عراق، یمن، لیبیا و سایر کشور ها در شرق میانه می باشند.

اما با وجود ادامۀ جنگ و افزایش خشونت ها در افغانستان، اتحادیۀ اروپایی هنوز هم پناهجویان افغان را واجد شرایط پذیرش پناهجویی در کشور های آن اتحادیه تلقی نمی کند.

نمایندۀ اداره سازمان ملل‌ متحد در امور مهاجران در یونان به خبرنگاران گفت، این اداره چند کتگوری را به ‌شمول "افغان های آسیب پذیر" و کودکان پناهجویبی‌سرپرست، پیشنهاد کرده‌است که باید شامل برنامه اسکان مجدد اتحادیه اروپایی شوند.

بر اساس این برنامه اتحادیه اروپایی، تا کنون ۳۰ هزار پناهجو را که اکثریت آن‌ها از سوریه اند، از یونان و ایتالیا به دیگر کشورهای اروپایی منتقل کرده که همۀ آنان پذیرفته شده اند.

فیلیپ لکلرک، نمایندۀ کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان یا UNHCR، سفارش کرده است تا کتگوری مشخص پناهجویان افغان به شمول "افغان های آسیب پذیر" و حدود ۳۳۰۰ پناهجوی افغان که زیر سن قانونی قرار دارند، باید در برنامۀ اسکان مجدد پناهجویان گنجانیده شوند.

مقامات کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان و وزیر امور پناهندگان یونان گفته اند که مقاومت چهار کشور به شمول جمهوری چک، مجارستان، پولند و سلواکیا برای پذیرش پناهجویان، مانع عمدۀ اسکان مجدد پناهجویان شده است.

یانیس موزالس، وزیر امور پناهندگان یونان همچنین گفته است که "همبستگی در اروپا، یک تعهد قانونی" است که همه کشور های دول این اتحادیه آنرا باید رعایت کنند.

اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۶ میلادی توافقی را با حکومت افغانستان امضا کرد که بر اساس آن پناهجویان افغان که درخواست پناهندگی شان در کشور های اروپایی پذیرفته نمی شود، دو باره به کشور شان مسترد خواهند شد، اقدامی که مورد اعتراضات گسترده در رسانه های اجتماعی افغانستان شد.

پس از این توافق، آلمان چندین بار ده ها پناهجوی افغان را در سال ۲۰۱۷ از آن کشور جبراً اخراج کرد.

افغان های پناهجو با قبول خطرات جدی حتی مرگ تلاش کرده اند خود را به یکی از کشور های اروپایی برسانند
افغان های پناهجو با قبول خطرات جدی حتی مرگ تلاش کرده اند خود را به یکی از کشور های اروپایی برسانند

بسیاری از پناهجویان افغان استدلال می کنند که اخراج آنان از کشور های اروپایی موجب خواهد شد تا آنان پس از بر گشت به افغانستان توسط گروه های تندرو به شمول طالبان کشته شوند.

در پهلوی گسترش نا امنی در افغانستان، افزایش بیکاری یکی از دلایل عمدۀ است که جوانان افغان را ناچار به ترک کشور شان می کند. بر اساس آمار نشر شده از سوی اداره مرکزی احصائیه افغانستان، میزان بیکاری در آن کشور در حال حاضر به ۴۰ در صد رسیده است.

بسیاری از پناهجویان افغان با قبول خطرات جدی حتی مرگ از طریق قاچاقبران انسان خود را به یکی از کشور های اروپایی رسانده اند تا در آنجا از زندگی بهتری برخوردار شوند.

XS
SM
MD
LG