لینک های دسترسی

 
حماس از آمادگی برای رهایی گروگان‌های بیشتر اسراییلی خبر داد
Breaking News

حماس از آمادگی برای رهایی گروگان‌های بیشتر اسراییلی خبر داد


در جریان یک ماه گذشته که آتش‌بس میان حماس و اسراییل نافذ شده است، گروه حماس ۲۴ گروگان را آزاد کرده است.
در جریان یک ماه گذشته که آتش‌بس میان حماس و اسراییل نافذ شده است، گروه حماس ۲۴ گروگان را آزاد کرده است.

یک رهبر ارشد حماس روز سه‌شنبه ۱۸ (۳۰ دلو) گفت که این گروه پلان دارد اجساد چهار گروگان اسراییلی را روز پنجشنبه تحویل بدهد و به تعقیب آن، شش گروگان زنده را روز شنبه آزاد خواهد کرد.

خلیل الحیا، از رهبران حماس، روز سه‌شنبه در یک پیام از قبل ضبط‌ شده، این بیانیهٔ غیرمنتظره را اعلام کرد. ظاهراَ چنین به نظر می‌رسد که این اعلام، پاسخی به تصمیم اسراییل برای اجازه ورود خانه‌های سیار و تجهیزات ساختمانی به نوار غزه باشد.

یک مقام اسراییلی گفته است که نتنیاهو به این امید که روند آزادی سازی گروگان‌ها تسریع شود، توافق کرده است تا خانه‌های سیار و تجهیزات ساختمانی به غزه منتقل شوند.

شش گروگان زنده، آخرین گروهی هستند که بر اساس مفاد مرحله اول آتش‌بس، که اوایل ماه مارچ پایان می‌یابد،‌ آزاد خواهند شد. قرار است چهار جسد دیگر از گروگان‌ها هفتهٔ آینده تحویل داده شوند.

حماس تا حالا ۲۴ گروگان را در جریان آتش‌بس آزاد کرده است. اسراییل نیز در این مدت بیش از ۱۰۰۰ فلسطینی زندانی را از محابس خود آزاد کرده است.

جناح‌های درگیر-اسراییل و حماس- هنوز در مورد مرحله دوم و چالش‌برانگیزتر آتش‌بس مذاکره نکرده‌اند. حماس گفته است که تنها در صورتی گروگان‌های باقی‌مانده را آزاد می‌کند که یک توقف پایدار جنگ برقرار شود و نیروهای اسراییلی به‌ صورت کامل از نوار غزه خارج شوند.

در همین حال، اسراییل با حمایت ایالات متحده همچنان بر هدف خود یعنی از بین بردن هرگونه نقش نظامی یا حکومتی حماس در غزه پافشاری می‌کند.

گیدون سعار، وزیر خارجهٔ اسراییل، روز سه‌شنبه گفت که کشورش آمادهٔ آغاز مذاکرات در مورد جزییات مرحله دوم آتش‌بس است. بر اساس توافق صورت‌گرفته، این مذاکرات قرار بود دو هفته پیش آغاز شود.

خلیل الحیا در اظهارات خود گفت که "خانوادۀ بیباس" شامل تحویل این چهار جسد می‌شود، که ظاهراً به شیری بیباس و دو پسر خردسال‌اش، آریل و کفیر، اشاره دارد. این خانواده برای بسیاری از اسراییلی‌ها به نمادی از رنج و مصیبت گروگان‌ها تبدیل شده است.

حکومت اسراییل تا حالا مرگ اعضای خانواده بیباس را تایید نکرده است و دفتر بنیامین نتنیاهو، صدراعظم آن کشور، از مردم خواسته است که "تصویر، نام و شایعات" را منتشر نکنند. اسراییل گفته است که به شدت نگران سرنوشت این خانواده است. گروه حماس ادعا کرده است که آنها در اوایل جنگ در اثر یک حمله هوایی اسراییل کشته شده‌اند.

یاردن بیباس، همسر و پدر این خانواده، که به صورت جداگانه اسیر شده بود، در ماه جاری از اسارت آزاد شد.

کفیر، که در زمان اسارت نه ماهه بود، خردسال‌ترین فردی بود که در حملۀ حماس به جنوب اسراییل در هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ به گروگان گرفته شد. این حمله موجب جنگ ۱۵ ماهه شد. تصاویری از لحظه ربوده شدن شیری نشان می‌دهد که او پسران خود را در کمپل پیچیده و مردان مسلح وی را با خود می‌برند.

گروه حماس هفتهٔ گذشته تهدید کرد که آزادی گروگان‌های بیشتر را به تعویق خواهد انداخت و در مورد ورود خانه‌های سیار و سایر مواردی که آن را نقض آتش‌بس می‌داند، اشاره کرد.

انتظار می‌رود که اسراییل در ازای آزادی گروگان‌ها، صدها زندانی فلسطینی را آزاد کند، از جمله افرادی که به حبس ابد به دلیل حملات مرگبار محکوم شده‌اند.

جنگ در غزه پس از حملۀ هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ حماس بر اسراییل آغاز شد که به گفتۀ مقام‌های اسراییلی، حماس در این حمله حدود ۱۲۰۰ نفر را کشته و کم و بیش ۲۵۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند.

اسراییل نیز در واکنش به حملات حماس نوار غزه را برای مدت بیش از ۱۵ ماه آماج حملات پیهم زمینی و هوایی قرار داد که به گفتۀ مقام‌های فلسطینی در این حملات افزون بر کشته شدن بیش از ۴۸۱۸۰ نفر و زخمی شدن ده‌ها هزار نفر دیگر، عمدتاً زنان و کودکان، بخش اعظم نوار غزه با خاک یکسان شده است.

گروه

XS
SM
MD
LG