انی فورسایمر، دستیار پیشین معاون وزارت خارجه ايالات متحده در امور افغانستان میگوید که با حضور اعضای شبکه حقانی در حکومت طالبان، مسیر پیش رو برای هر نوع تعامل ایالات متحده با این گروه دشوارتر خواهد بود.
ایالات متحدۀ امریکا شبکۀ حقانی را گروه دهشت افگن میپندارد؛ شبکهای که اعضای آن شمار زیاد پستها را در کابینۀ سرپرست طالبان احراز کرده اند.
سراج الدین حقانی، معاون گروه طالبان و سرپرست وزارت داخلۀ طالبان در فهرست افراد تحت پیگرد ایالات متحده قرار داشده و برای معلوماتی که منجر به دستگیری وی شود مبلغ ده میلیون دالر انعام تعیین شده است.
خانم فورسایمر در مصاحبه با صدای امریکا همچنین از تلاش انفرادی کشورها برای برقراری ارتباط و معامله با گروه طالبان ابراز نگرانی کرد و گفت که چنین رویکرد مانع تلاشهای موثر جهانی برای ملزم ساختن طالبان به پابندی به موازین حقوق بشر میشود.
با آنکه هیچ کشوری تا کنون طالبان را به رسمیت نشناخته است، مقامهای پاکستانی در کمتر از دو ماه اخیر که طالبان بر افغانستان مسلط شده اند، آشکارا برای این گروه لابیگری کرده و جهان را به شکیبایی و تعامل با آنان ترغیب کرده اند.
این مقام پیشین امریکایی پایان ماموریت و خروج نظامیان امریکایی از افغانستان را "ناکامی استراتیژیک" خواند و گفت: "این یک تصمیم شتابزده و پر هرج و مرج بود که پیچیدگی های محیط را مد نظر نگرفته بود."
شرح کامل این مصاحبه را در اینجا دنبال کنید: