یک مقام ارشد صحی در افغانستان میگوید که وقایع سوی تغذیه کودکان در آن کشور "روز به روز" افزایش میابد.
نورالله یوسفزی، رییس شفاخانهٔ صحت طفل اندرا گاندی در شهر کابل، به خبرگزاری اسوشیتد پرس گفته است که واقعات سوی تغذیه کودکان در مقایسه با سال گذشته رو به افزایش نهاده است.
به گفتهٔ آقای یوسفزی، در گذشته بانک جهانی خدمات صحی را برای کودکان فراهم می کرد، اما پس از تسلط طالبان بر افغانستان، کمک مالی بانک جهانی متوقف شده است.
نبود کمک مالی همراه با فقر روز افزون در افغانستان سکتور صحت را در این کشور جنگ زده متاثر کرده است.
به گفتهٔ آقای یوسفزی، شفاحانه صحت طفل اندرا گاندی در این اواخر شاهد کودکان مصاب به سوی تغذی از ساحات دور افتادهٔ افغانستان بوده است.
رییس این شفاخانه گفته است که بانک جهانی در گذشته برنامه موسوم به "صحتمندی" را برای این کودکان تمویل میکرد، اما پس از توقف کمک های بانک جهانی، مشکلات صحی کودکان در ساحات دور افتاده افزایش یافته است.
با آنهم، این مقام صحی افغان آمار دقیقی از افزایش این بیماری ارایه نکرد.
اخیر برنامه غذایی جهان هشدار داد که گرسنگی حاد در افغانستان روبه افزایش است و خانواده ها برای تغذیهٔ کودکان شان به روش های دشوار رو می آورند.
در یک نظرسنجی تلیفونی که توسط این سازمان در ۳۴ ولایت افغانستان از تاريخ ۲۱ اگست تا پنج سپتمبر صورت گرفت، ۹۳ در صد خانوادهها گفته اند که غذای کافی برای خوردن ندارند.
انتیا ویب، معاون رییس منطقهای برنامه غذایی جهان میگوید که بسیاری از خانواده ها برای زنده ماندن مبارزه میکنند.
خانم ویب گفت: " والدین یک وقت غذا نمی خورند و آنرا برای کودکان شان نگه میدارند و یاهم کلان سالان خانواده ها کمتر غذا می خورند تا در غذا صرفه جویی کنند. در هر چار خانواده افغان سه خانواده از این روشها کار میگیرند."
ملل متحد گفته است که افغانستان با بحران انسانی مواجه است و در حال حاضر، ۱۸ میلیون نفر که از نیم جمعیت آن کشور را تشکیل می دهد، به خاطر ادامهٔ بقای شان به کمک های بشری نیاز دارند.