لینک های دسترسی

Breaking News

باران و سیلاب‌ها سبب مرگ بیش از ۱۰۰ نفر در افغانستان و پاکستان شده است


ویرانی ناشی سیلاب ناگهانی در قریه گلداغ ولسوالی لعل پور ولایت ننگرهار
ویرانی ناشی سیلاب ناگهانی در قریه گلداغ ولسوالی لعل پور ولایت ننگرهار

مقامات حکومت طالبان و پاکستان روز سه‌شنبه ۱۶ اپریل (۲۸ حمل) گفتند که بارندگی‌های شدید و سیلاب‌های ناشی از آن در چند روز گذشته سبب مرگ بیش از ۱۰۰ نفر در دو کشور همسایه شده است.

جانان سایق، سخنگوی اداره مبارزه با آفات طبیعی حکومت طالبان، گفته است که از جمله ۳۴ ولایت افغانستان، ۱۳ ولایت آن شاهد سیلاب بود که سبب تلفات جانی و خسارات مالی شده است.

به گفته‌ سایق،‌ این سیلاب‌ها نه تنها سبب کشته شدن نزدیک به ۵۰ نفر و زخمی‌ شدن ده‌ها نفر دیگر شده، بلکه منجر به تلف شدن صد‌ها راس مواشی نیز شده است.

در همین حال،‌ دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (UNOCHA) در افغانستان روز سه شنبه گفت که بارندگی های شدید و سیلاب‌های اخیر بیش از ۱۲۰۰ خانواده را متاثر کرده و نزدیک به ۱۰۰۰ خانه و دست‌کم ۲۵ هزار زمین را آسیب رسانده است.‌

این دفتر ملل متحد با نشر اعلامیه‌ای گفته است که شرکای این سازمان ''تاثیرات و نیازمندی‌های مرتبط به آنرا بررسی می‌کنند'' تا برای آسیب دیدگان کمک فراهم کنند.

اداره هوا شناسی حکومت طالبان در افغانستان پیش‌بینی کرده است که در روزهای آینده بسیاری از ولایت‌های افغانستان شاهد بارندگی‌های شدید خواهند بود.

افغانستان که مردم آن با فقر دست و پنجه نرم می‌کنند، از سال‌ها به اینسو علاوه بر چندین دهه جنگ، از آفات طبیعی از جمله سیلاب،‌ خشکسالی و زلزله متاثر شده است.

در اکتوبر سال گذشته، چندین زلزله در ولایت هرات و ولایت‌های همجوار آن رخ داد که در اثر آن نزدیک به ۱۵۰۰ نفر جان باختند.

ویرانی‌ در پاکستان

مقامات حکومت فدرال و ایالتی پاکستان روز سه‌شنبه گفتند که در اثر بارندگی‌های شدید،‌ سیلاب ناگهانی، رعد و برق، طوفان و لغزش زمین بیش از ۵۰ نفر در آن کشور جان باختند.

بیشتر تلفات در ایالت خیبر پشتونخوا و پنجاب رخ داده است. مقامات می گویند که دست‌کم ۴۲ نفر در هر دو ایالت جان باختند و شماری زیادی مردم زخمی شده اند.

ایالت بلوچستان واقع در جنوب غرب پاکستان و سایر مناطق این کشور علاوه بر تلفات جانی، متحمل خسارات مالی شده اند و به خانه‌های رهایشی و زمین‌های زراعتی شان آسیب وارد شده است.

مقامات پاکستان گفته اند که تغییرات اقلیمی سبب بارندگی‌های غیر معمول در آن کشور شده است.

پاکستان که جمعیت آن بیش از ۲۵۰ میلیون نفر تخمین شده است، کمتر از یک درصد گاز‌های مضره را در جهان تولید می‌کند، اما یکی از آسیب پذیرترین کشورهایی است که از تغییرات اقلیمی متاثر شده است.

پاکستان همواره دستخوش آفات ویرانگر طبیعی بوده و باران‌های موسمی و سیلاب‌های ناشی از آن همه ساله منجر به تلفات جانی و خسارات هنگفت مالی در این کشور می‌شود.

سال گذشته، نزدیک به ۳۳ میلیون نفر در پاکستان از باران‌های موسمی متاثر شدند و یک‌هزار و ۷۳۹ نفر در اثر آن جان باختند. این سیلاب‌ها همچنان نزدیک به ۳۰ میلیارد دالر به اقتصاد پاکستان ضربه زد.

گروه

XS
SM
MD
LG