گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی در مصاحبهٔ ویژه به صدای امریکا گفت که تعلیم و تربیهٔ نسل جوان، اعم از دختران و پسران، "فریضهٔ حکومت" است.
حکمتیار این اظهارات را در حالی ابراز کرد که وزارت تحصیلات عالی طالبان چندی پیش با فرستادن مکتوبی عنوانی پوهنتونهای "امارتی و خصوصی" دستور داد که بر اساس "فیصلۀ کابینه...تحصیل اناث تا امری ثانی معطل" شده است، اقدامی که واکنشهای گسترده را هم در داخل افغانستان و هم در سطح جهان بر انگیخت.
طالبان در آغاز سال تعلیمی خورشیدی به دختران بالاتر از صنف ششم اجازهٔ رفتن به مکتب را ندادند و در آن زمان نیز استدلال کردند که این تصمیم موقتی است، اما تا کنون این گروه در مورد بازگشایی مکاتب متوسطه و لیسه به روی دختران تصمیم نگرفته است.
مقامهای طالبان همواره تاکید کرده اند که به زنان در چهارچوب آموزهها و ارزشهای اسلامی و رسوم و عنعنات افغانی اجازهٔ حضور در مراکز آموزشی و تحصیلی داده خواهد شد، اما هیچگاهی مشخص نکرده اند که تفسیر دقیق شان از رسوم و عنعنات افغانی چیست.
گلبدین حکمتیار به مقاومت مسلحانه در مقابل طالبان، حضور شاخهٔ خراسان گروه داعش و روابط القاعده با طالبان اشاره کرده و راههای حل را به آن پیشنهاد کرد.
حکمتیار گفت که جهت حل بحران افغانستان باید حکومت موقت فعلی را به عنوان یک واقعیت پذیرفت. او تاکید کرد که باید شورای ایجاد شود که ممثل ارادهٔ ملت باشد.
به گفته حکمتیار، توافق که در دوحه میان امریکا و طالبان انجام شد، ناکام بوده و بحرانات کنونی افغانستان پیامدهای همان توافق است. او افزود که طالبان نظام خود را فراگیر میخوانند، اما شکی نیست که این حکومت گروهی است.
رهبر حزب اسلامی مقاومت در مقابل حکومت طالبان را محکوم کرد و ادعا کرد که آنان [جبههٔ مقاومت ملی] گروهی استند که "با اشغالگران اتحاد جماهیر شوری متحد شده بودند، عاملان جنگها وفتنهها بوده، درخدمت ناتو بودند و در ۲۰ سال گذشته همینها حکومت کردند".
پس از سقوط حکومت نجیب الله، حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار و شورای نظار به رهبری احمد شاه مسعود درگیر جنگهای خونین در کابل شده و همواره همدیگر را به آغاز درگیریهای متهم کرده اند.
این مصاحبه به زودی در برنامههای ماهوارهای و شبکههای دیجیتلی صدای امریکا نشر میشود.