دیدبان حقوق بشر از افزایش حملات داعش بر جامعۀ اهل تشیع در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که شیعیان و هزارهها در این کشور در معرض تهدید این گروه قرار دارند.
دیدبان حقوق بشر روز دوشنبه ۲۵ اکتوبر (سوم عقرب) در بیانیهای گفته است که هزارهها از چندین سال به اینسو، در معرض مستقیم گروه داعش قرار داشته و این گروه حملات مرگبار را علیه شیعیان در این کشور راه اندازی کرده اند.
این نهاد بینالمللی با اشاره به حملات اخیر در میدان هوایی کابل، کندز و قندهار گفته است که در این انفجارها صدها غیرنظامی که بیشتر شان اهل تشیع بوده اند، کشته و زخمی شدند.
دیدبان حقوق بشر این "حملات هدفمند" گروه داعش علیه یک قشر جامعۀ افغانستان را "جنایت علیۀ بشریت عنوان کرده و خواستار مجازات عاملان" این رویدادها شده است.
بر اساس معلومات این نهاد، در حملۀ گروه داعش در میدان هوایی کابل، ۱۷۰ نفر که بیشتر شان غیرنظامیان بوده اند، کشته شدند، دیدبان حقوق بشر همچنین گفته است که در حملات اخیر در مساجد شیعیان در کندز و قندهار، ۱۳۵ غیرنظامی جان باختند.
پتریشیا گوسمن، معاون بخش آسیا دیدبان حقوق بشر گفت: "گروه داعش بارها حملات ویرانگر را انجام داده است که به نظر میرسد برای گسترش وحشت و ایجاد حد اکثر رنج به ویژه در میان جامعه هزارۀ افغانستان طراحی شده است."
خانم گوسمن همچنین گفت که تهدیدات داعش از سال ۲۰۱۵ میلادی به اینسو، علیۀ اهل تشیع و هزارهها در این کشور افزایش یافته و این گروه با حمله بر شفاخانهها، مکاتب و تاسیسات دیگر، هزاران غیرنظامی را کشته و زخمی کردند.
او همچنین گفته است: "حملات وحشتناک شاخۀ خراسان-داعش به غیرنظامیان از زمان قدرتگیری طالبان در افغانستان کاهش نیافته است و به نظر میرسد که در حال افزایش است. مقامات طالبان باید فوراً اقداماتی را برای محافظت از اقلیتهای مذهبی در برابر حملات داعش اتخاذ کنند."
دیدبان حقوق بشر افغانستان همچنین گفته است که گروه داعش افزون بر شیعیان و هزارهها در این کشور، در سالهای اخیر شهروندان اهل هنود و سیک افغانستان، خبرنگاران، فعالان مدنی و کارمندان صحی را نیز در کابل و برخی ولایات دیگر هدف قرار داده است.
این نهاد حملات داعش علیه اهل تشیع و دیگر شهروندان این کشور را "گسترده و سیستماتیک" خوانده است.
در بیانیه آمده است که "طالبان سابقۀ ارتکاب تخلفات شدید علیه هزارهها" از جمله کشتار گسترده در جریان جنگها در مزارشریف و بامیان را در دهۀ ۹۰ دارند.
پیش از این مقامهای طالبان گفته بودند که مسوولیت تامین امنیت مساجد، تکایا و مراکز آموزشی اهل تشیع را در کابل و دیگر ولایات به عهده گرفته و برای تامین امنیت آنان تلاش خواهند کرد.