لینک های دسترسی

Breaking News

اکثر خانواده‌‌های افغان فقط با خوردن 'نان خشک' رمضان را سپری کردند - گزارش


دفتر حفاظت از کودکان (Save the Children) در یک گزارش تازه گفته است که اکثر خانواده‌های افغان به دلیل مشکلات اقتصادی و بلند رفتن نرخ مواد خوراکی، در ماه رمضان فقط با خوردن نان خشک و نوشیدن آب روزه گرفتند.

اداره حفاظت از کودکان گفته است که نرخ برخی مواد خوراکی طی سال روان در افغانستان در مقایسه با سال ۲۰۲۱ میلادی، دو برابر افزایش یافته است.

این نهاد گفته است: "پس از به قدرت رسیدن طالبان در ماه اگست ۲۰۲۱ میلادی، نرخ مواد خوراکی به اوج رسیده است. هم اکنون نرخ یک کیلو گندم نسبت به ماه جون سال گذشته میلادی ۵۴ درصد افزایش یافته است."

اداره حفاظت از کودکان با توجه به بحران اقتصادی افغانستان گفته است که اکثر اعضای خانواده‌ها کار شان را از دست داده اند و این وضعیت سبب شده است که خانواده ها برای فراهم‌‌کردن غذا به کودکان شان با مشکلات شدید مواجه شوند.

در این گزارش به خودسوزی یک نفر به دلیل ناداری در ماه رمضان در چهارراهی دهمزنگ شهر کابل نیز اشاره شده است. این فرد که خود را آتش زد، در لحظه وقوع خودسوزی به کمک مردم نجات یافت، اما رسانه‌های محلی افغانستان گزارش دادند که او به دلیل شدت سوختگی در شفاخانه جان داد.

اداره حفاظت از کودکان پیش‌بینی کرده است که جنگ جاری در اوکراین بیشتر از این منجر به افزایش بهای مواد خوراکی در افغانستان خواهد شد.

این اداره با شماری از شهروندان افغان نیز در این گزارش گفتگو کرده است.

یک زن ۴۴ سالۀ افغان به ادارۀ حفاظت از کودکان گفته است که پس از مرگ شوهرش، برای تهیه غذا به هشت کودک‌اش با مشکلات جدی مواجه است. او گفته است که یک پسرش که تنها نان آور خانواده است، روزانه فقط ۰.۷۲ دالر درآمد دارد.

این زن به اداره حفاظت از کودکان گفته است که اکثر شب‌ها فرزندانش با شکم گرسنه می‌خوابند، در حالی که سال گذشته در زمانیکه شوهرش هنوز زنده بود، ماه رمضان را خوب سپری کردند و عاید هم داشتند.

کرس نیامندی، رییس اداره حفاظت از کودکان، گفته است که رمضان امسال برای بیشتر خانواده‌ها پرمشقت بود. در حالی که شماری خانواده‌ها افطاری را با غذاهای متنوع صرف می‌کنند، اما برخی خانواده‌ها تنها توانایی تهیه نان خشک را داشتند.

این اداره تاکید کرده است که وضعیت زندگی مردم افغانستان قبل از رمضان هم خوب نبود و خانواده‌ها توانایی فراهم‌کردن سه وعده غذا را در روز نداشتند.

XS
SM
MD
LG