کنفرانس دو روزۀ کشورهای قلب آسیا، قرار است روز شنبه در شهر امرتسر هند برگزار گردد. در این کنفرانس به شمول چین، ایالات متحده، روسیه، ایران و پاکستان، نمایندگان بیش از ۳۰ کشور جهان اشترک خواهند داشت و قرار است روی موضوعات صلح، همکاری و انکشاف اقتصادی در افغانستان بحث صورت گیرد.
کشور هند در حالی کنفرانس دو روزۀ کشورهای قلب آسیا را میزبانی میکند، که تشنج در روابط میان کابل-اسلام آباد و اسلام آباد-دهلی جدید افزایش یافته است. افغانستان ریاست دایمی این کنفرانس را بر عهده دارد. یک مقام ارشد وزارت خارجۀ هند میگوید، قرار است وزیر خارجۀ افغانستان که چند قبل از جانب شورای ملی آن کشور، سلب صلاحیت شد، ریاست این نشست را رهبری کند.
گوپال بگلی معاون وزات خارجۀ هند در امور افغانستان، پاکستان و ایران به خبرنگاران گفت که "نشست وزرای عضو این کنفرانس، توسط وزیر خارجۀ افغانستان و وزیر مالیۀ هند" رهبری خواهد شد.
از جانب پاکستان، قرار است سرتاج عزیز مشاور روابط خارجی صدراعظم آن کشور در این نشست اشتراک داشته باشد. وزارت خارجۀ پاکستان، یکبار دیگر بر تعهد آن کشور در برابر افغانستان تاکید کرده و اشتراک در این کنفرانس را مهم میداند.
نفیس زکریا سخنگوی وزارت خارجۀ پاکستان گفته است که کشورش در کنفرانس قلب آسیا، حضور خواهد داشت و دلیل این امر "تعهد پاکستان به ابتکاراتی" است که منجر به صلح وثبات در افغانستان شود.
پاکستان در حالی از اشتراک در این نشست خبر میدهد که در چند ماۀ اخیر و در نتیجۀ حملات نظامی دوجانبه در سرحد مشترک با هند، روابط اش با دهلی تیره تر شده است. مقامات هند میگویند، هنوز واضح نیست که آیا نشست های دوجانبه با پاکستان خواهند داشت یاخیر؟
در طول چند ماۀ اخیر، واحد های نظامی هند در کشمیر تحت ادارۀ آن کشور، به کرات مورد حملات شورشیانیکه هند آنان را مرتبط به پاکستان میداند، مورد هدف قرار گرفته اند. در نتیجۀ آخرین حمله که روز گذشته صورت گرفت، حداقل هفت سرباز هندی کشته شد.
شیدا محمد ابدالی سفیر افغانستان در هند که در نشست خبری امروز در مورد کنفرانس قلب آسیا صحبت میکرد، حملۀ بر سربازان هندی را تقبیح کرد.
کنفرانس کشورهای قلب آسیا در حالی برگزار میشود که نشست سازمان همکاری منطقوی کشورهای جنوب آسیا یا سارک که قرار بود در ماۀ نوامبر در اسلام آباد تدویر یابد، پس از آن به تعویق افتاد که حکومت های هند، افغانستان، بنگله دیش و بوتان از شرکت در آن اجتناب ورزیدند.
حکومت افغانستان دلیل عدم اشتراک در نشست سارک را گنگ بودن وضعیت امنیتی منطقه عنوان کرده بود.