قوهٔ قضاییهٔ ایران روز دوشنبه ۱۵ می (۲۵ ثور) گفت که حکومت آن کشور پنج نفر را به اتهام ''قاچاق مسلحانهٔ مواد مخدر'' در ولایت جنوبی هرمزگان اعدام کرد.
میزان، خبرگزاری قوهٔ قضاییهٔ ایران، از قول مجتبی قهرمانی، رییس محکمهٔ ولایت هرمزگان، گزارش داده است که "این محکومین که همگی از اشرار و قاچاقچیان مسلح مواد مخدر بودند، پس از سیر مراحل قانونی و تایید احکام صادره در شعبه محکمه عالی کشور، به مجازات اعدام با چوبهدار محکوم شدند که احکام نامبردگان، بامداد امروز در محل زندانهای بندرعباس و میناب اجرا شد."
حکومت ایران در کمتر از یک هفتهٔ دستکم هشت نفر را به اتهام قاچاق مواد مخدر در آن کشور اعدام کرده است.
قوهٔ قضاییهٔ ایران روز چهار شنبه نیز از اجرای حکم اعدام سه نفر به اتهام قاچاق مواد مخدر خبر داد. این اعدامها پس از آن صورت گرفت که سازمان ملل متحد در مورد شمار "وحشتناک" اعدامها در ایران هشدار داد.
بر اساس گزارش سازمانهای حامی حقوق بشر به شمول سازمان عفو بین الملل، ایران بیش از هر کشور دیگری به استثناه چین، همه ساله افراد بیشتری را اعدام میکند.
قوۀ قضاییه ایران به تاریخ هشتم می (۱۸ ثور) گفت که دو نفر در این کشور به اتهام بیحرمتی به قرآن و پیامبر اسلام اعدام شدند، اقدامی که محکومیت و اعتراض ایالات متحده و سازمانهای حامی حقوق بشر را بر انگیخت.
فولکر ترک، مسوول حقوق بشر سازمان ملل، سهشنبهٔ گذشته زنگ خطر را در مورد کارنامه "منفور" ایران در سال جاری به صدا درآورد و گفت که حد اوسط در هر هفته بیش از ۱۰ نفر در آن کشور اعدام میشوند.
از آغاز سال روان میلادی تا حالا، بیش از ۲۱۰ نفر در سراسر ایران اعلام شده اند؛ اکثر این افراد به اتهام قاچاق مواد مخدر اعدام شده اند. اما سازمان ملل متحد با نشر اعلامیهای گفته است که شمار واقعی افرادی که در سال روان در ایران اعدام شده اند، احتمالاََ به مراتب بیشتر باشد.
گروههای حقوق بشر ایران مستقر در ناروی و پاریس گزارش مشترکی را در ماه اپریل نشر کرده و گفته اند که اعدامها در ایران در مقایسه با سال ۲۰۲۲ میلادی ۷۵ درصد افزایش را نشان میدهد و محکومین به دار آویخته شده اند.
دستکم ۵۸۲ نفر سال گذشته در ایران اعدام شدند؛ این رقم از سال ۲۰۱۵ به بعد، بالاترین رقم اعدامها در آن کشور را نشان میدهد. بر اساس سازمانهای حامی حقوق بشر، ایران در سال ۲۰۲۱ نیز بیش از ۳۳۳ نفر را در آن کشور اعدام کرد.