یک گروه حقوق بشری میگوید که ایران روز چهار شنبه ۱۰ می (۲۰ ثور) هفت مرد را در دو زندان خارج از تهران به اتهامات مواد مخدر و تجاوز جنسی اعدام کرد.
سازمان غیرحکومتی حقوق بشر ایران مستقر در ناروی اعلام کرد که سه مرد به اتهامات مرتبط به مواد مخدر در زندان قزلحصار شهر کرج و چهار مرد دیگر به اتهام تجاوز جنسی در زندان رجاییشهر اعدام شدند.
وبسایت میزان، ارگان نشراتی قوۀ قضاییه ایران با تایید اعدام سه نفر به اتهامات مرتبط به مواد مخدر گفته است که محکومان از اعضای شبکه توزیع کوکایین بودند. تاکنون اعدام چهار نفر به اتهام تجاوز جنسی رسماً تایید نشده است.
این سازمان حقوق بشری میگوید که ایران تنها در ۱۲ روز گذشته کم از کم ۶۴ مورد اعدام را شاهد بوده است.
محمود امیری مقدم، رییس سازمان حقوق بشر ایران، گفت: "ماشین کشتار دولت در حال شتاب است. هدف آن ترساندن مردم است و قربانیان آن ضعیف ترین افراد جامعه هستند."
سازمان حقوق بشر ایران ویدیویی را منتشر کرده که نشان میدهد خانوادههای سه مرد اعدام شده به اتهام مواد مخدر در خارج از زندان قزلحصار در تلاش برای جلوگیری از اعدام، اعتراض کرده اند.
در ویدیو صدای گلولهباری شنیده میشود و پولیس برای متفرق کردن معترضان از گاز اشکآور و دنده استفاده میکند. یکی از اعضای خانوادۀ یکی از اعدام شدگان پس از ضرب وشتم به دلیل جروحات شدید به شفاخانه منتقل شد.
ایران سال گذشته ۵۸۲ نفر را اعدام کرد که پس از سال ۲۰۱۵ بیشترین رقم بود، اما سرعت اعدامها در سال ۲۰۲۳ حتا شدیدتر از آن بوده است. به گفتهٔ سازمان حقوق بشر ایران، این کشور تاکنون ۲۱۸ نفر را در سال جاری اعدام کرده است.
کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد میگوید که آمار اعدامها در ایران در سال جاری به گونهٔ سرسامآور بلند رفته و به گونۀ اوسط بیش از ۱۰ نفر در هفته در آن کشور اعدام میشود.
ولکر ترک، کمیشنر عالی حقوق بشر ملل متحد، روز سه شنبه نهم می (۱۹ ثور) گفت که امسال "تا اکنون به طور اوسط هر هفته بیش از ۱۰ نفر در ایران اعدام شده اند" که با این حساب به گفتهٔ او ایران به یکی از کشورهایی مبدل شده است که بیشترین موارد جزای اعدام را تطبیق میکند.
او افزود: "با این سرعت، ایران به طرز نگرانکنندهای در مسیر سال گذشته در حرکت است که طبق گزارشها حدود۵۸۲ نفر اعدام شدند."
ایران روز دوشنبه دو نفر را به اتهام بیحرمتی به قرآن و پیامبر اسلام اعدام کرد.