قوه قضاییهٔ ایران روز یکشنبه ۲۱ می (۳۱ ثور) گفت که حکومت آن کشور سه مرد را که به اتهام قاچاق مواد مخدر محکوم شده بودند، اعدام کرد.
میزان، خبرگزاری مربوط به قوهٔ قضاییهٔ ایران، این سه مرد را اعضای ''کارتل مواد مخدر'' توصیف کرد. بر اساس این گزارش، قوهٔ قضاییه ایران افراد اعدام شده را "افساد فیالارض" خواند که نزدیک به ۴۰ کیلوگرام مواد مخدر را تولید و نگهداری کرده بودند.
خبرگزاری میزان گزارش داده است که بر اساس قانون، هر کس بیش از ۳۰ گرام هیروین نگهداری کند مجازاتاش اعدام است.
این اعدامها یک روز پس از آن صورت گرفت که یک مرد به دلیل محکومیت به رهبری یک "باند قاچاق انسان و فحشا" در آن کشور به دار آویخته شد.
پیش از این نیز سه مرد روز جمعه به اتهام کشتن اعضای نیروهای امنیتی آن کشور در جریان اعتراضات ضد حکومتی که پس از مرگ مهسا امینی، زن ۲۲ سالهٔ کردی ایران محکوم شده بودند، صبح جمعه به وقت محل اعدام شدند.
میزان، خبرگزاری قوهٔ قضاییهٔ ایران، گزارش داد که میرهاشمی، مجید کاظمیشیخشبانی، و سعید یعقوبیکردسفلی، متهمان پرونده "خانه اصفهان" صبح وقت جمعه به وقت محل اعدام شدند.
کشورهای غربی و سازمانهای حامی حقوق بشر اعدامهای روز جمعه معترضان ضد حکومتی آن کشور را محکوم کردند.
ایران پس از مرگ مهسا امینی به تاریخ ۱۶ سپتمبر، شاهد موج گستردهٔ مظاهرات بوده است، مظاهراتی که از سوی حکومت ایران به شدت سرکوب شده است. این اعتراضات، یکی از بزرگترین چالشهایی بود که رهبری ایران پس از انقلاب ۱۹۷۹ میلادی با آن مواجه شده است.
حکومت ایران اعتراضات ضد حکومت آن کشور را که پس از مرگ مهسا امینی در سراسر آن کشور آغاز شد ''اغتشاش'' میخواند و معترضان را به طور گسترده سرکوب کرده است، اقدامی که موجب انتقادهای شدید بین المللی شده است.
در جریان مظاهرات ضد حکومتی صدها نفر به شمول نیروهای امنیتی ایران کشته شدند. در عین حال، نیروهای امنیتی ایران هزاران معترض را در جریان مظاهرات سرتاسری آن کشور دستگیر و بازداشت کردند.
بر اساس گزارش سازمان عفو بین الملل، به استثناه چین، حکومت ایران همه ساله بیشترین اعدامها را در آن کشور اجرا میکند.
عفو بینالملل دوشنبهٔ گذشته با نشر گزارشی گفت که پس از چین، بیشترین اعدامها در سال ۲۰۲۲ در ایران صورت گرفته است.
عفو بین الملل، سال گذشته مجموعاََ اعدام ۸۸۳ نفر را در سراسر جهان ثبت کرده است که ایران با ۵۷۶ اعدام، عربستان سعودی با ۱۹۶ اعدام—بالاترین رقم در ۲۰ سال گذشته — مصر با ۲۴ اعدام و ایالات متحده با ۱۸ اعدام به ترتیب در ردهٔ اول، دوم، سوم و چهار قرار گرفته اند.
در همین حال، دیدبان حقوق بشر ایران مستقر در ناروی و سازمان موسوم به "با هم علیه مجازات اعدام'' مستقر در پاریس، پایتخت فرانسه، با نشر گزارش مشترک در ماه اپریل گفتند که ۷۵ درصد اعدامها در سال ۲۰۲۲ در ایران صورت گرفته و محکومان به دار آویخته شدند.
اما دیدبان حقوق بشر ایران گفته است که سرعت اعدامها تا حالا در مقایسه با سال گذشته بیشتر بوده و حکومت آن کشور از آغاز سال تا اکنون دستکم ۲۶۰ نفر را اعدام کرده است.