لینک های دسترسی

Breaking News

انتخابات ریاست جمهوری ایران به دور دوم رفت


بر اساس نتایج رسمی انتخابات دور اول ریاست جمهوری ایران، هیچ‌یک از نامزدان نتوانستند اکثریت مطلق آرا را به دست آورند
بر اساس نتایج رسمی انتخابات دور اول ریاست جمهوری ایران، هیچ‌یک از نامزدان نتوانستند اکثریت مطلق آرا را به دست آورند

در دور اول انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری ایران هیچ نامزدی اکثریت آرا را به دست نیاورد و ستاد انتخابات ایران گفته است که کمپاین‌های دور دوم انتخابات میان نامزدان پیشتاز فردا آغاز می‌شود.

ستاد انتخابات ایران پیش از ظهر امروز شنبه ۲۹ جون (نهم سرطان) نتایج رسمی انتخابات دور اول را اعلام کرد که هیچ‌یک از نامزدان نتوانستند اکثریت مطلق آرای رای‌دهندگان را به دست آورند.

ایرنا، خبرگزاری دولتی ایران به نقل از ستاد انتخابات این کشور گزارش داده است که مسعود پزشکیان و سعید جلیلی با بیشترین آرا در دور اول پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری شدند و قرار است که دور دوم انتخابات میان این دو نامزد برگزار شود.

مسعود پزشکیان در دور اول ۱۰ میلیون و ۴۱۵هزار و ۹۹۱ رای و سعید جلیلی ۹ میلیون ۴۷۳هزار ۲۹۸ رای کسب کردند.

بر اساس ماده ۶۷ قانون انتخابات ریاست جمهوری، کمپاین دور دوم انتخابات فردا آغاز می‌شود و ۲۴ ساعت قبل از روند رای‌دهی مرحله دوم ادامه دارد.

قرار است که دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ایران روز جمعه آینده پنجم جولای (۱۵ سرطان) برگزار شود.

قانون اساسی ایران در ماده ۱۱۷ حکم کرده است: ":رییس جمهور با اکثریت مطلق آرای شرکت‌کنندگان انتخاب می‌شود، ولی هر گاه در دور نخست هیچ‌یک از نامزدها چنین اکثریتی به دست نیاورد، روز جمعه هفته بعد برای بار دوم رای گرفته می‌شود".

شورای نگهبان صلاحیت شش تن از نامزدان انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری ایران را به تاریخ ۲۰ جوزا تایید کرد، اما در ادامه این روند امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی و علی‌رضا زاکانی دوتن از نامزدان انصراف دادند.

مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، و محمدباقر قالیباف به عنوان نامزدهای واجد شرایط چهاردهمین دوره انتخابات ریاست ‌جمهوری ایران رقابت کردند.

مردم ایران روز جمعه ۲۸ جون (هشتم سرطان) به پای صندوق‌های را رفتند تا جاگزین ابراهیم رییسی،‌ رییس جمهور پیشین آن کشور را که در نتیجه سقوط هلیکوپتر جان باخت، انتخاب کند.

این انتخابات در حالی برگزار می‌شود که حکومت ایران به دلیل سرکوب معترضان، نارضایتی مردم از مشکلات اقتصادی و محدود کردن آزادی‌های سیاسی و اجتماعی با بحران مشروعیت مواجه است.

علی خامنه‌ای، رهبر مذهبی ایران، برای جبران مشروعیت از مردم خواسته تا به طور گسترده در انتخابات شرکت کنند. بر اساس گزارش‌ها بین ۲۴ تا ۲۵ میلیون نفر در انتخابات ریاست جمهوری ایران پای صندوق‌های رای رفته اند.

گروه

XS
SM
MD
LG