لینک های دسترسی

Breaking News

هشدار ایران از احتمال موج تازهٔ مهاجرت از افغانستان به اروپا


احمد وحیدی، وزیر داخلهٔ ایران، بدون ذکر نام کشور های غربی، خواهان فراهم آوری کمک برای مردم افغانستان شد
احمد وحیدی، وزیر داخلهٔ ایران، بدون ذکر نام کشور های غربی، خواهان فراهم آوری کمک برای مردم افغانستان شد

ایران روز سه شنبه نهم نومبر (۱۸ عقرب) هشدار داد که اگر کمک‌ها برای رفع بحران اقتصادی افغانستان فراهم نشود، موج تازهٔ مهاجرت از افغان به کشور‌های اروپایی آغاز خواهد شد.

احمد وحیدی، وزیر داخلهٔ‌ ایران، روز سه شنبه بدون ذکر نام کشور‌های غربی گفت که کمک‌ها باید برای مردم افغانستان فراهم شود.

آقای وحیدی در واکنش به احتمال موج تازهٔ پناهجویان از افغانستان گفت که "خوب ما چه کار کنیم. چرا کمک رسانی نمی شود؟‌ چرا پول‌های‌شان بسته شده؟‌ چرا به مردم افغانستان کسی کمک نمی رساند، کمک که آنها را در آنجا نگهدارد، کمک که آنها مجبور نشوند خانه و کاشانهٔ‌شان را رها کنند و بیایند لب مرز ها."

این مقام ارشد امنیتی ایران همچنین تایید کرد که روزانه هزاران پناهجو از افغانستان تلاش می کنند تا با عبور از مرز وارد قلمرو ایران شوند.

آقای وحیدی افزود:‌ "ما روزانه چند هزار نفر مراجعه کننده داریم در مرز‌های خودمان با افغانستان. اگر این مهاجرت‌ها در ایران رسوب نکند و نماند، خوب، اینها کجا بروند، میایند در مرز ها. کسانی بودند که از لب مرز‌های خودمان با ترکیه برگرداندیم، رفته بودند آنجا، بالاخره [مهاجران افغان]برگردانیدیم."

به گفتهٔ آقای وحیدی، ایران در حال حاضر میزبان ۳.۵ میلیون مهاجر از افغانستان است و پس از آنکه طالبان در اوسط ماه اگست سال روان میلادی بر کابل مسلط شدند،‌ بسیاری از شهروندان افغانستان سعی می کنند کشور‌شان را ترک کنند.

هشدار این مقام ارشد امنیتی ایران از احتمال موج تازهٔ مهاجرت‌ها از افغانستان به کشور‌های اروپایی در حالی بیان شده است که سازمان‌های بین المللی از جمله ملل متحد در ماه‌های اخیر از احتمال بروز بحران انسانی در افغانستان هشدار داده اند.

برنامۀ جهانی غذا سازمان ملل متحد به تاریخ ۲۵ اکتوبر ۲۰۲۱ میلادی با نشر گزارشی از احتمال سقوط اقتصادی افغانستان هشدار داده و گفت که بیش از نصف جمعیت افغانستان با گرسنگی شدید مواجه است.

برنامۀ جهانی غذا گفت که از ماه نومبر ۲۰۲۱ میلادی ۲۲.۸ میلیون نفر در این کشور با گرسنگی شدید رو به رو خواهند شد.

دیوید بیسلی، مدیر اجراییۀ برنامۀ جهانی غذا، گفته است که "افغانستان در حال حاضر در بدترین بحران‌ بشری جهان قرار دارد و امنیت غذایی آن در حال فروپاشی است. در زمستان امسال‌، میلیون‌ها افغان مجبور خواهند شد بین مهاجرت و گرسنگی یکی را انتخاب کنند."

آقای بیسلی از فاجعۀ انسانی در این کشور هشدار داده و از جامعۀ جهانی خواسته است که برای جلوگیری از این فاجعه، کمک‌های بشری را به این کشور افزایش دهند. او همچنین گفته است که اوضاع در افغانستان در حال بدتر شدن قرار دارد و به دلیل فقر و گرسنگی، هزاران کودک جان‌های خود را از دست خواهند داد.

پیش از این، ملل متحد هشدار داده بود که تا اخیر سال جاری میلادی، یک میلیون کودک زیر سن پنج سال با سوی تغذی حاد مواجه خواهند شد در حالی که ۳.۳ میلیون نفر دیگر از این مشکل صحی رنج خواهند برد.

بر اساس پیش‌بینی برنامۀ جهانی غذا برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان ماهانه، ۲۲۰ میلیون دالر نیاز است تا با بخشی از ۲۳ میلیون نفر در زمستان پیش رو کمک صورت گیرد.

سازمان ملل متحد، کروناویروس، جنگ، خشک‌سالی و بحران اقتصادی را از عوامل عمدۀ فقر و گرسنگی مردم در افغانستان عنوان کرده است.

در جریان عملیات تخلیۀ نظامی از افغانستان – بین ۱۵ تا ۳۰ اگست سال روان کم و بیش ۱۲۴هزار نفر، عمدتاً افغان‌ها، تخلیه شدند و هم اکنون بیش از ۷۰ هزار نفر آنان به پایگاه‌های نظامی در داخل ایالات متحده منتقل شده اند.

اما هنوز هم ده‌ها هزار نفر، به شمول شهروندان خارجی،‌ متقاضیان ویزۀ خاص مهاجرت به امریکا (SIV)، فعالان جامعۀ مدنی، ژورنالستان،‌ فعالان حقوق بشر و حقوق زن در افغانستان گیر مانده اند و تلاش دارند آن کشور را ترک کنند.

علاوه بر آن، بسیاری از شهروندان افغانستان یا به دلیل قوانین سختگیرانهٔ طالبان و یا هم بیکاری و فقر تلاش می کنند کشور‌شان را ترک کنند.

XS
SM
MD
LG