ابراهیم رییسی، رییس جمهور ایران، روز جمعه دوم فبروری (۱۳ دلو) هشدار داد که ایران به هرگونه حملهٔ احتمالی ایالات متحده در پاسخ به حملاتی که منجر به کشته شدن سه امریکایی در اردن شد، پاسخ "محکم" خواهد داد.
رییسی هنگام بازدید از هرمزگان ولایت جنوبی ایران گفت: ''بارها گفتهایم که آغاز کننده هیچ جنگی نخواهیم بود، اما اگر کشوری یا نیروی ظالمی بخواهد قلدری کند، جمهوری اسلامی ایران جواب او را محکم و مقتدارانه خواهد داد."
رییسی افزود: ''قدرت نظامی جمهوری اسلامی در منطقه تهدیدی برای هیچ کشوری نبوده و نیست، بلکه این قدرت نظامی ما در منطقه امنیت ساز است و کشور های منطقه میتوانند به این قدرت اتکا و به توان جمهوری اسلامی ایران در منطقه اعتماد کنند.''
رییس جمهور ایران بدون ذکر نام ایالات متحده گفت: ''امروز دشمن هیچ توانایی ندارد که بر ضد ما انجام بدهد، زیرا آنان میدادند که نیروهای ما قدرتمند و توانمند استند.''
پس از آغاز جنگ میان اسراییل و گروه حماس به تاریخ هفتم اکتوبر سال گذشته، این نخستین بار است که نظامیان امریکایی یکشنبه گذشته در اثر حملات شبهنظامیان کشته شده اند.
جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، گروههای "شبه نظامی رادیکال مورد حمایت ایران" را مقصر این حمله قلمداد کرده است.
بایدن که برای پاسخ قاطعانه به این حمله تحت فشار قرار گرفته، به تاریخ ۳۰ جنوری گفت که در مورد چگونگی پاسخ به حملات شبه نظامیان مورد حمایت ایران بر نظامیان امریکایی مستقر در اردن، تصمیم گرفته است، اما در مورد زمان و چگونگی پاسخ به این حملات هیچ جزییاتی ارایه نکرد. اما بایدن افزود که در صدد گسترش منازعه در شرق میانه نیست.
قصر سفید هشدار داده که در تلافی این حمله احتمالاََ "اقدامات متعددی'' انجام شود.
ایران هر نوع ارتباط به حملات بر ضد نیروهای امریکایی در منطقه را رد کرده و گفته است که در جستجوی گسترش منازعه در شرق میانه نست.
تنش در شرق میانه پس از آن تشدید یافت که جنگ اسراییل و گروه حماس در نوار غزه آغاز شد. این جنگ پای گروههای مورد حمایت ایران در سوریه، عراق، لبنان و یمن را به منازعهٔ حماس کشانید.
پیش از این، جمهور اسلامی ایران گفته بود که مکلفیت خود میداند تا از آنچه تهران به گروههای مقاومت در منطقه مینامد، حمایت میکند، اما در عین حال تاکید کرده است که آنان در تصامیم و اقدمات شان مستقل اند.
در تهیهٔ این گزارش از خبرگزاری فرانس پرس استفاده شده است.
گروه