عراق به تازگی طرح بلندپروازانهای را پیشکش کرد تا خود را به مثابهٔ یک مسیر عمدهٔ حمل و نقل در منطقه تبارز داده و اروپا را با شرق میانه وصل کند.
بر اساس طرحی که عراق پیشکش کرده است، پروژهٔ مسما به "راه توسعه" با هزینهٔ ۱۷ میلیارد دالر در برگیرندهٔ ساختن ۱۲۰۰ کیلومتر جاده است که از مرز شمالی عراق با ترکیه تا خلیج در جنوب آن کشور امتداد مییابد.
شیاع السودانی، صدر اعظم عراق گفت: "ما این پروژه را به عنوان ستونی برای اقتصاد پایدار غیرمتکی به نفت و مسیر متصل کنندهٔ همسایگان عراق مینگریم که به تلاشهای مدغم کنندهٔ اقتصادی سهیم خواهد بود."
قرار است که این پروژه در سه تا پنج سال آینده تکمیل و به بهره برداری سپرده شود که در بخش تمویل آن ایران، اردن، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی، سوریه، ترکیه و امارات متحدهٔ عرب نیز سهیم خواهند بود.
عراق جنگ زده و متاثر از فساد اداری با مشکل زیربناهای فرسوده نیز دست و گریبان است. با آنکه عراق سرشار از نفت است، جادههای این کشور به درست حفظ و مراقبت نشده و در وضعیت بدی قرار دارد.
صدر اعظم السودانی، بازسازی جادهها و شاهراه ها و نیز تجدید زیربنای برقرسانی عراق را از اولویتهای کاری خود ساخته است.
انکشاف شاهراهها و خطوط آهن به دلیل موقعیت جغرافیایی عراق، فرصت خوبی برای آن کشور پنداشته میشود تا آن را به یک مسیر عمدهٔ حمل و نقل کالا و مسافران میان خلیج، ترکیه و اروپا مبدل کند.
عراق از قبل کار ساختمانی را در بندر تجارتی الفاو در حاشیهٔ خلیج آغاز کرده است. در این پروژهٔ عراق اعمار ۱۵ ایستگاه قطار آهن از شمال تا جنوب عراق نیز شامل میباشد.
عراق همچنین بخشی از ابتکار یک کمربند یک راه چین را که شامل پروژههای زیربنایی است و در سال ۲۰۱۳ از سوی شی جینپینگ، رییس جمهور چین اعلام شد، در خود دارد.
چین با این طرح بلندپروازانه در نظر دارد تا ۱۳۰ کشور در آسیا، اروپا و افریقا را از طریق مسیرهای زمینی و آبی با هم متصل کند.