لینک های دسترسی

Breaking News

داعش مسوولیت حملۀ مرگبار اخیر کابل را به عهده گرفت


عکس آرشیف از محل یک انفجار در مربوطات شهر کابل
عکس آرشیف از محل یک انفجار در مربوطات شهر کابل

گروه دولت اسلامی (داعش) مسوولیت حملۀ مرگبار روز سه شنبه در شرق شهر کابل را به عهده گرفت که در آن، به گفتۀ مقام‌های طالبان، سه نفر کشته و چهار نفر دیگر زخمی شدند.

داعش روز چهارشنبه دهم جنوری (۲۰ جدی) در پیامی در شبکۀ پیام‌رسان تلگرام نگاشته است که افراد این گروه "یک بم را بر موتر حامل کارمندان زندان پلچرخی" منفجر کرده اند.

خالد زدران، سخنگوی قوماندانی امنیه طالبان در شهر کابل، در یک پیام ایکس نگاشته است که این رویداد حوالی ساعت ۳:۵۰ عصر سه شنبه نهم جنوری (۱۹ جدی) در اثر "انفجار ماین جابجا شده بر یک موتر نوع مرسیدز" در ساحۀ الوخیل از مربوطات حوزه ۱۶ امنیتی شهر کابل به وقوع پیوست.

زدران روز چهارشنبه به خبرگزاری فرانس‌پرس گفت که یک نفر که در پیوند با دست داشتن در این رویداد بازداشت شده بود، به جرم خود اعتراف کرده است.

روز شنبه گذشته نیز انفجار در یک موتر مسافربری نوع کاستر در ساحۀ قلعه ناظر از مربوطات دشت برچی - ساحۀ عمدتاً هزاره نشین شهر کابل - منجر به کشته شدن پنج نفر و زخمی شدن ۱۵ نفر دیگر شد که مسوولیت آن را شاخۀ خراسان گروه داعش به عهده گرفت.

در ماه نومبر نیز انفجار بم بر یک موتر بس مسافربری در ساحۀ دشت برچی شهر کابل منجر به کشته شدن کم از کم هفت نفر شد که داعش مسوولیت آن را به عهده گرفت.

ملل متحد انفجار اخیر در دشت برچی را محکوم کرده و "خواستار پایان یافتن حملات هدفمند بر غیرنظامیان و محافظت بیشتر از جمعیت هزارهٔ افغانستان و حسابده قراردادن عاملان این حملات" شد.

شاخۀ خراسان داعش از چندین سال به اینسو، مسوولیت مرگبارترین حملات بر اماکن و اجتماعات مسلمانان شیعه، به ویژه اقلیت قومی هزاره‌ را در افغانستان، به عهده گرفته است.

با مسلط شدن طالبان بر افغانستان در اگست ۲۰۲۲، حملات داعش که ظاهراً رقیب گروه طالبان پنداشته می‌شود، در این کشور ادامه یافته است، هرچند طالبان مدعی اند که داعش را در افغانستان سرکوب کرده اند.

چندی پیش سازمان ملل متحد گزارش داد که شمار جنگجویان داعش و اعضای خانواده‌های آنان در افغانستان بین ۴۰۰۰ تا ۶۰۰۰ نفر است. ملل متحد گفته است که داعش در حدود ۱۳ ولایت افغانستان، کمپ های آموزشی و پناهگاه‌های امن دارد.

گروه

XS
SM
MD
LG