اسلامآباد روز جمعه ۱۹ جنوری (۲۹ جدی) گفت که پاکستان و ایران به ''تنش زدایی'' متقابل توافق کردند.
این توافق پس از آن صورت می گیرد که هر دو کشور در اوایل هفته حملات هوایی و میزایلی را به اهداف ''شبه نظامیان'' در قلمرو یکدیگر انجام دادند.
تنشها میان اسلامآباد و تهران پس از آن رخ داد که ایران منطقهٔ بلوچستان را که دو کشور را از هم جدا میکند، آماج حملات میزایلی و طیارههای بی سرنشین قرار داد. پس از آن، پاکستان نیز حملات میزایلی را بر ایالت سیستان و بلوچستان ایران انجام داد.
این حملات تنشهای بالقوه را در شرق میانه افزایش میدهد، تنشهایی که پس از جنگ میان اسراییل و گروه حماس در نوار غزه آغاز شده است.
ایران روز سهشنبه ساحاتی را در پاکستان آماج حملات راکتی و درون قرار داد که به ادعای تهران، مواضع گروه شبهنظامی ''جیشالعدل'' در آن موقعیت دارند.
پاکستان در واکنش به این حمله سفیر خود را از تهران فراخواند و نیز به سفیر ایران مقیم پاکستان که سرگرم دیدار از تهران بود، پیام داد که به اسلام آباد برنگردد. اما حالا دو کشور همچنین توافق کردند تا روابط دپلوماتیک خود را به طور کامل از سر بگیرند.
ملل متحد و ایالات متحده از دو کشور خواسته تا از خویشتنداری کار بگیرند و چین پیشنهاد وساطت را داده است.
اما پس از تماس تیلفونی جلیل عباس جیلانی، وزیر خارجهٔ پاکستان، و حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجهٔ ایران، با نشر اعلامیهای از توافق برای مبارزه با تروریزم خبر داده و گفتند: "همکاری در سطح کاری و هماهنگی نزدیک در زمینه مبارزه با تروریزم و سایر جنبههای نگرانی متقابل باید تقویت شود."
وزارت خارجهٔ پاکستان با نشر اعلامیهای در مورد این تماس تیلفونی همچنین گفته است که دپلوماتهای ارشد دو کشور در مورد تنشزدایی میان اسلامآباد و تهران نیز توافق کردند.
پس از این تماس تیلفونی، امیرعبداللهیان با نشر اعلامیهای گفت: "جلیل عباس جیلانی تاکید کرد که احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت باید زیربنای همکاریهای دوجانبه باشد."
این دپلومات ارشد ایران همچنین گفت: ''همکاری دو کشور برای خنثی سازی و انهدام کمپهای تروریستی در پاکستان یک امر ضروری است.''
با وجود تنشهای اخیر میان اسلامآباد و تهران، تحلیلگران گفته اند که ایران و پاکستان در صدد دفع رویارویی با همدیگر اند.
گروه