لینک های دسترسی

Breaking News

تظاهرات مسلمانان در هند؛ رهبران گروه‌های اسلامی خواهان توقف آن شدند


اعتراضات مسلمانان در هند
اعتراضات مسلمانان در هند

رهبران گروه‌های برجستۀ اسلامی در هند روز دوشنبه ۱۳ جون (۲۳ جوزا) از مسلمانان این کشور خواستند تا برنامه‌های اعتراضی علیه اظهارات سخنگوی حزب حاکم بهارتیا جنتا درباره پیامبر اسلام را لغو کنند.

در تظاهرات خشونت‌آمیز روزهای گذشته در هند دو نوجوان مسلمان کشته و ٣٠ نفر از جمله یک مامور پولیس زخمی شدند.

یکی از رهبران سازمان "جماعت اسلامی هند" در پیامی ضمن تاکید بر لزوم اتحاد مسلمانان در برابر توهین اشخاص به اسلام افزود که حفظ صلح نیز اهمیت حیاتی دارد.

اوایل ماه جون، نوپور شرما، یکی از سخنگویان حزب بهارتیا جنتا - حزب نرندرا مودی، صدر اعظم هند در جریان یک مناظرۀ تلویزیونی بیاناتی در مورد پیامبر اسلام داشت که موجب خشم و نارضایتی مسلمانان نه تنها در هند شد، بلکه واکنش تند شمار زیاد کشورهای اسلامی به ویژه کشورهای عرب حاشیۀ خلیج را بر انگیخت.

خانم شرما در این مناظره در پاسخ به یکی از شرکت کنندگان مسلمان که بر باورهای هندوها بر "الهه شیوا" انتقاد کرد، گفت که وی نیز می‌تواند بر قرآن و باورهای مسلمانان تمسخر کند. او گفت: "آیا بیانات تمسخر آمیز را بر اسپ پرنده یا تیوری زمین مسطح که در قرآن شما آمده است، شروع کنم؟ شما با یک دختر شش ساله ازدواج می‌کنید و زمانیکه او نه ساله شد با وی مجامعت می‌کند. کی این کار را کرد؟ پیامبر محمد."

در جریان ناآرامی‌های ناشی از این اظهارات، پولیس اقدام به بازداشت دست‌کم ۴۰۰ معترض، وضع مقررات منع گشت و گذار و قطع خدمات انترنتی در مناطقی از چندین ایالت این کشور کرده است.

سخنان خانم شرما سبب اعتراض رسمی رهبران کشورهای اسلامی از جمله ایران، قطر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، عمان، اندونزیا، مالیزیا، پاکستان و طالبان در افغانستان شد. شماری از کشورها، از جمله ایران، سفرای هند در پایتخت‌های خود را فراخواندند.

سازمان همکاری اسلامی نیز که ۵۷ کشور مسلمان را در برمی‌گیرد در بیانیه‌ای اعلام کرد که این سخنان در حالی بیان شده است که تنفر نسبت به اسلام در هند و آزار و اذیت نظام‌مند علیه مسلمانان رو به افزایش است.

وزارت امور خارجه هند گفت که توییت‌ها و نظرات توهین‌آمیز به هیچ عنوان بازتاب‌دهنده دیدگاه‌های دولت نیست.

به قدرت رسیدن نرندا مودی در سال ۲۰۱۴ با توجه به ارتباط حزبی او با یک گروه ملی‌گرای هندی، سبب نگرانی بسیاری از مسلمانان هندی شده است.

منتقدان آقای مودی می‌گویند که حزب بهارتیاجنتا با در پیش گرفتن این ایده که هند یک کشور هندو است، در پی به حاشیه راندن اقلیت ١٣ درصدی مسلمانان این کشور می‌باشد.

XS
SM
MD
LG