لینک های دسترسی

Breaking News

کشته شدن ۳۷ نفر در حملۀ اسراییل بر یک مکتب در غزه؛ اسراییل: بر تاسیسات حماس حمله شد


ملل متحد گفته است که هزاران فلسطینی بیجا شده در این مکتب پناه آورده بودند.
ملل متحد گفته است که هزاران فلسطینی بیجا شده در این مکتب پناه آورده بودند.

مقام‌های یک شفاخانه در غزه گفته اند که کم از کم ۳۷ نفر در اثر حملۀ هوایی اسراییل بر یک مکتب که از سوی ملل متحد تمویل و اداره میشد، کشته شده اند، هرچند نظامیان اسراییلی گفته اند که "تاسیسات حماس" را هدف قرار داده اند.

قوای نظامی اسراییل گفته است که این "حملۀ دقیق بر تاسیسات حماس" ساعت ۲:۰۰ بامداد پنجشنبه ششم جون (۱۷ جوزا) صورت گرفت و در آن چندین تندرو کشته شدند.

نیروهای دفاعی اسراییل گفته اند که تندروان حماس که در حملۀ هفتم اکتوبر بر اسراییل دست داشتند، از این مکتب به صفت پناهگاه برای "رهبری دهشت" شان استفاده می‌کردند.

بخش مطبوعاتی حماس این ادعای اسراییل را رد کرده و گفته است که نیروهای اسراییلی "جنایت ظالمانه" را بر افراد بیجاشدۀ ساکن در این مکتب انجام داده که به گفتۀ حماس در میان قربانیان ۲۳ زن و کودک نیز شامل اند.

پیتر لرنر، سخنگوی اردوی اسراییل، به خبرنگاران گفت که اسراییل از تلفات غیرنظامیان در این حمله هیچ آگاهی ندارد. این مکتب واقع در شهر نصیرات، از سوی ادراۀ ملل متحد برای مهاجرین فلسطینی اداره می‌شد.

فیلیپ لازارینی، رییس ادارۀ ملل متحد برای مهاجرین فلسطینی روز پنجشنبه در یک پیام در شبکۀ اجتماعی ایکس نگاشته است که نظامیان اسراییلی "بدون هشدار قبلی" بر این مکتب که هزاران بیجا شده در آن سکونت دارند، حمله کرده اند. او گفته است که ملل متحد از قبل کوردینات ساختمان این مکتب را با نظامیان اسراییلی شریک ساخته بودند.

این حمله در زمانی به وقوع می‌پیوندد که میانجی‌گران امریکایی، قطری و مصری گفتگوها را به هدف رسیدن به توافق آتش‌بس و رهایی گروگان‌های اسراییلی از چنگ حماس از سر گرفته و فشارهای جهانی برای پایان جنگ در غزه افزایش یافته است.

درست یک هفته پس از اعلام طرحی برای توقف جنگ در غزه از سوی جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، ۱۷ کشور روز پنجشنبه بیانیۀ مشترکی را نشر کرده و خواستار حمایت از این طرح شدند. در بیانیه آمده است: "از حماس می‌خواهیم که این توافق را که اسراییل آمادۀ پذیرش آن است، پذیرفته و رند رهایی شهروندان مان را آغاز کنند."

ایالات متحده، ارجنتاین، اتریش، برازیل، بریتانیا، بلغاریا، کانادا، کولمبیا، دنمارک، فرانسه، آلمان، پولند، پرتگال، رومانیا، صربستان، اسپانیا و تایلند امضا کنندگان این بیانیۀ مشترک اند.

بایدن روز جمعۀ گذشته طرح سه مرحله‌ای را برای برقراری آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها ارایه کرد. او گفت که مرحله اول شامل آتش‌بس و بازگرداندن برخی از گروگان‌ها از بند حماس است.

در مرحلهٔ دوم تمامی گروگان‌های زنده اسراییلی آزاد میشوند، اردوی اسراییل از تمام نوار غزه خارج میشود، و آتش‌بس دایمی برقرار خواهد شد. در مرحلهٔ سوم بازسازی غزه آغاز می‌شود و پیکر بقیه گروگان‌های کشته‌شده اسراییلی به خانواده‌های آنها بازگردانده خواهد شد.

گروه حماس به تاریخ هفتم اکتوبر سال گذشته بر جنوب اسراییل حمله کرد. به گفته اسراییل، تندروان حماس در آن حمله کم و بیش ۱۲۰۰ نفر را کشتند و نزدیک به ۲۵۰ نفر را گروگان گرفتند.

اسراییل نیز در واکنش به این حمله، حملات انتقام جویانه خود را بر غزه آغاز کرد که به گفتهٔ وزارت صحت غزه که تحت کنترول گروه حماس است، باعث کشته شدن نزدیک به ۳۶۷۰۰ فلسطینی، عمدتاً زنان و کودکان، شده است.

گروه

XS
SM
MD
LG