لینک های دسترسی

Breaking News

عمران خان: نداشتن روابط خوب با اردو احمقانه است


عمران خان، صدر اعظم پیشین پاکستان، که اردوی این کشور را به کنار زدنش از قدرت مقصر می‌خواند، گفته است که نداشتن روابط "عالی" با اردو "احمقانه" بوده و آمادهٔ هرگونه گفتگو با اردوی این کشور است.

خان که فردا سالروز زندانی شدنش به اتهام فساد و نشر اسرار دولتی است، امروز چهارم اگست (۱۴ اسد) به خبرگزاری رویترز گفت که او بر برخی از جنرالان اردو انتقاد کرده است نه بر تمام اردو.

خان در پاسخ به پرسش‌های خبرگزاری رویترز که از سوی تیم رسانه‌ای و حقوقی وی نشر شده، نگاشته است: "با در نظر داشت موقعیت جغرافیایی پاکستان و نقش قابل توجه اردو در سکتور خصوصی، احمقانه خواهد بود که چنین روابطی تقویت نشود. ما به سربازان و نیروهای مسلح خود افتخار می‌کنیم."

او افزود که نباید اردو منحیث یک نهاد به خاطر محاسبات اشتباهی رهبران آن مقصر پنداشته شود.

عمران خان اضافه کرد که اگر دوسیه‌های "جعلی" علیه حامیان‌اش فسخ و انتخابات "شفاف و پاک" برگزار شود، او آمادهٔ مذاکرات مشروط با اردو است. اما او نگفته است که روی کدام موضوع با اردو می‌خواهد صحبت کند.

اردو و حکومت پاکستان در رابطه به این پیشنهاد خان تا زمان نشر این گزارش به پرسش‌های رویترز پاسخ ارایه نکرده بودند.

اردو که در تاریخ ۷۶ سالۀ پاکستان، بیش از نصف این مدت را بر این کشور حاکم بوده است، نقش عمده‌ای در سیاست و حکومتداری دارد.

در طول این مدت، هیچ صدر اعظمی نتوانسته، به گونهٔ‌ کامل دورهٔ پنج سالهٔ صدرات‌اش را تکمیل کند و اکثریت آنان مدتی را در زندان سپری کرده اند.

تحلیلگران می‌گویند که اکثر مقامات پاکستانی پس از توافق با اردو از زندان آزاد شده اند. اما اردوی پاکستان این ادعا را رد می‌کند.

خان پس از آن از سوی پارلمان پاکستان سلب صلاحیت شد که روابط‌اش با جنرال‌های اردو تیره شد و از آن به بعد همواره گفته است که اردو از دوسیه‌ها علیه او حمایت کرده است که انگیزهٔ سیاسی داشتند.

با آنهم عمران خان گفته است که اگر از زندان آزاد شود و تلاش کند دوباره به قدرت برسد، مذاکره با جنرال‌های اردو هیچ ضرری ندارد.

خان گفت: "ما آمادۀ هرگونه گفتگویی هستیم که می تواند به بهبود وضعیت وخیم پاکستان کمک کند."

اما او افزود که مذاکرات با حکومت ایتلافی شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان، سودمند نخواهد بود، زیرا به گفتهٔ او، این حکومت حمایت مردمی نداشته و در پی انتخابات سرقت شده به پیروزی رسیده است.

اردوی پاکستان گفته است که خان و حامیانش در جریان تظاهرات علیه بازداشت وی در عقب حملهٔ سال گذشته بر تاسیسات نظامی قرار داشته اند و در گذشته هر گونه مذاکره با وی را رد کرده بود.

بی‌ثباتی سیاسی که پس از خلع قدرت عمران خان در پاکستان به میان آمد، سبب شده تا حکومت این کشور شرایط مالی صندوق بین المللی پول را بپذیرد که به گفتهٔ تحلیلگران بار سنگین مالیاتی آنرا مردم این کشور به دوش می‌کشند.

عمران خان در گذشته مفکورهٔ توافق خارج از محکمه با حکومت یا اردوی پاکستان را رد کرده بود، مگر این که آنان بپذیرند که حزب تحریک انصاف وی برندهٔ اکثریت انتخابات شده است.

صدر اعظم پیشین پاکستان که ایالات متحده را نیز در کنار زدنش از قدرت در سال ۲۰۲۲ مقصر خوانده بود، امروز گفت که علیه این کشور هیچ گونه کینه در دل ندارد.

ایالات متحده از قبل گفته بود که از کنار رفتن عمران از قدرت هیچ نقشی نداشته است.

گروه

XS
SM
MD
LG