با گذشت حدود ده سال از رویداد یازده هم سپتمبر که طی آن بزرگترین حمله شبکه القاعده بر شهر های ایالات متحده انجام شد و در آن هزاران تن جان های شان را از دست دادند، باشنده های افغانستان هنوز هم پی آمد های آن رویداد را در افغانستان به خاطر دارند.
از جمله رویداد های تاریخی که به دنبال حادثه یازده هم سپتمبر در پی آمده است جنگ خونینی در حومه غربی شهر مزار در قلعه جنگی میباشد که در آن صد ها تن از افراد و رهبران طالبان در مقابل ملیشه های ازبک و همکاران و مشاوران بین المللی آنان بعد از آن که اسیر میشوند به مقابله پرداختند.
محمد رسول که از جمله افراد شامل جنگ با طالبان در قلعه جنگی بوده و شاهد عینی این رویداد است می گوید.
پس از یازده هم سپتمبر با آن که روی داد های مشابه و گوناگون یکی پی هم در افغانستان رخ میداد و طالبان هر لحظه توسط گروه های مسلح و تنظیم های جهادی که در مقاومت باقی مانده بودند به حمایت هوایی نیرو های آمریکایی نابود می شدند. باشندگان ولایت بلخ باور دارند که تار و مار شدن طالبان حتی به دست باشندگان محل در واکنش به عملکرد طالبان بوده است که آنان نیز هرگاه منطقه ای را در کنترول می آوردند به قتل و کشتار افراد بی گناه و اقوام خاص اقدام میکردند.
حدود ده سال از حادثه یازدهم سپتمبر و رویداد های مربوط به آن در افغانستان می گذرد و در حالی دولت افغانستان در این اواخر مساله مصالحه را با این گروه مطرح نموده است، داکتر افغل حدید رئیس شورای ولایتی ولایت بلخ به این باور است که هرگونه تفاهم با گروه های که با مردم دشمنی نموده اند کار عاقلانه یی نخواهد بود.
حوادث خونین مانند دشت لیلی، محاصره ولایت قندز در شمال شرق، رخداد های خونین قلعه زینی, شورش دسته جمعی طالبان و افراد وابسته به القاعده در قلعه جنگی و چندین رویداد بزرگ دیگر از پی آمد های سرنوشت ساز برای افغانستان در شمال این کشور بوده است که پس از حادثه یازده هم سپتمبر به وقوع پیوسته است.