لینک های دسترسی

Breaking News

جاپان از طالبان خواست حقوق بشر را رعایت کنند


عکس آرشیف از تظاهرات زنان در کابل
عکس آرشیف از تظاهرات زنان در کابل

مقام‌های جاپانی از یک مقام ارشد طالبان که در یک دیدار نادر به توکیو سفر کرده، خواسته اند تا حکومت این گروه به حقوق بشری مردم افغانستان احترام بگذارد.

نیپون، یک بنیاد غیر انتفاعی مستقر در توکیو گفت که چندین مقام ارشد حکومت طالبان از سوی این نهاد برای سفر یک هفته‌ای به جاپان دعوت شده اند. این نخستین بار است که اعضای حکومت طالبان پس از تسلط مجدد این گروه در اگست ۲۰۲۱ به جاپان سفر می‌کنند.

یک مقام وزارت خارجه جاپان روز چهارشنبه ۱۹ فبروری (اول حوت) به خبرگزاری فرانس پرس گفت که توشیهیده اندو، رییس بخش امور شرق میانه و افریقا در وزارت خارجۀ جاپان روز سه شنبه در دیدار با این مقام طالبان، حکومت آن گروه را "تشویق کرد تا به حقوق بشر احترام بگذارد و یک روند فراگیر سیاسی را ترویج کند".

پس از روی کار آمدن مجدد حکومت طالبان در اگست ۲۰۲۱، این گروه رفتن دختران به مکاتب متوسطه و لیسه را منع کردند و متعاقب آن دروازه‌های دانشگاه، پارک‌ها، ورزشگاه‌ها و حمام‌ها را نیز به روی دختران و زنان بستند و آنان از کار در سازمان‌های داخلی و خارجی، به استثنای سکتور معارف و صحت، منع کردند. سازمان ملل متحد محدودیت‌های طالبان بر زنان را به عنوان "اپارتاید جنسیتی" توصیف کرده است.

وزارت خارجهٔ جاپان از این مقام طالبان نام نبرده، اما رسانه‌های افغانستان گفته اند که در این گروه افرادی شامل اند که بر سیاست‌های تحصیلات عالی و امور خارجی نظارت می‌کنند.

عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد حکومت طالبان نیز دو روز پیش گفته بود که با یک هیاتی از حکومت این گروه راهی جاپان شده است.

پس از حاکم شدن طالبان بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱ که تفسیر سخت‌گیرانه از قوانین اسلامی را بر مردم آن کشور نافذ کرد، هیچ کشور خارجی تاکنون حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.

اما مقامات حکومت طالبان به کشورهای همسایه و منطقه از جمله آسیای میانه، روسیه و چین سفرهای مرتب داشته اند. باوجود آنهم طالبان تنها در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ برای نشست‌های دپلوماتیک در ناروی رسماً به اروپا رفته اند.

سفارت جاپان در کابل پس از سقوط حکومت پیشین به دست طالبان در سال ۲۰۲۱ به طور موقت به قطر منتقل شد. اما سپس بازگشایی شده و فعالیت‌های دپلوماتیک و بشردوستانه را در آن کشور از سر گرفت.

بنیاد نیپون گفته است که "شرایط سختی را که زنان و کودکان در افغانستان تحت آن مجبور به زندگی می‌شوند" درک می‌کند. این نهاد گفته است: "ما می‌خواستیم که آنان (طالبان) نیاز به پذیرش طیف گسترده‌ای از حمایت‌های بشردوستانه جامعه بین المللی را برای کسانی که آسیب پذیر هستند، درگ کنند."

یوشیماسا هیاشی، سخنگوی ارشد حکومت جاپان روز دوشنبه گفت که این ابتکار سکتور خصوصی "از این لحاظ معنی دار است که متمم تلاش دیرینه دولت جاپان برای جستجوی تغییر در طالبان در هماهنگی با جامعه جهانی است."

در تهیهٔ این مطلب از گزارش خبرگزاری فرانس پرس استفاده شده است.

گروه

XS
SM
MD
LG