کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) روز جمعه ۱۱ فبروری ( ۲۲ دلو) از بازداشت دو خبرنگار خارجی و چند کارمندان محلی افغان این سازمان خبر داده است.
این سازمان در تویتی نگاشته است: " دو خبر نگار همرا با چند کارمند محلی افغان حین اجرای وظیفه با کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در کابل بازداشت شده اند."
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان افزوده است: " در هماهنگی با سایرین، ماهمه تلاش خود را برای حل این وضعیت بخرچ میدهیم. "
اما این سازمان جزییات بیشتری در مورد تابعیت این دو خبرنگاران و دلیل بازداشت شان ارایه نکرده اند.
اداره استخبارات حکومت طالبان گفته است که در این مورد اطلاعات در دست ندارند.
خلیل همراز، سخنگوی ریاست امنیت ملی حکومت طالبان گفت:" ما در مورد آنها هیچ اطلاعی در دست نداریم، که چهوقت و در کجا ناپدید شده اند، تاکنون هیچ اطلاعاتی [در مورد] به ما نرسیده است. سعی مینمایم تا معلومات پیدا کنیم".
آقای همراز افزوده است که با وزارت امور داخله برای رسیدگی به این موضوع در تماس استند.
پس از تسلط گروه طالبان بر افغانستان هراس در مورد مصوونیت افرادی که در مخالفت با طالبان صدا بلند میکنند و زنان فعال افزایش یافته است.
طالبان میگویند که عفو عمومی اعلام کرده اند و به حقوق زنان در چوکات اسلامی احترام قایل اند، اما مدافعان حقوق بشر و دپلوماتهای خارجی این اظهارات گروه طالبان را میان تهی میپندارند.
گزارشگران بدون مرز به تاریخ چهارم فبروری (۱۵ دلو) گزارش داد که مامورین استخباراتی و امنیتی گروه طالبان پس از تسلط بر افغانستان، حد اقل ۵۰ خبرنگار و کارمند رسانهای را بازداشت کرده اند.
این نهاد حامی خبرنگاران گفته است که این خبرنگاران گاه با خشونت نیز مواجه شده اند.
بر اساس گزارش گزاشگران بدون مرز، در دو ماه گذشته تهدید، احضار و بازداشت "خودسرانهٔ" خبرنگاران در افغانستان افزایش یافته است.
گزارشگران بدون مرز گفته است: "دخالت و تهدیدهای استخبارات و وزارت امر به معروف و نهی از منکر مغایر با قانون رسانههای همگانی است و آن را نکوهش میکنیم."