هیات منصفهٔ محکمهٔ نیویارک دونالد ترمپ، رییس جمهور پیشین ایالات متحده، را روز پنجشنبه۳۰ می (۱۰ جوزا) به تلاش غیرقانونی برای نفوذ در نتایج انتخابات سال ۲۰۱۶ محکوم کرد و وی را در تمامی ۳۴ فقرهٔ اتهام جنایی مقصر شناخت.
ترمپ نخستین رییس جمهور پیشین در طول تاریخ ۲۵۰ سال ایالات متحده است که به ارتکاب جرایم جنایی گنهکار شناخته میشود.
قضاوت هیات منصفه با محوریت ادعاهای مبهم مبنی بر مجامعت و پوشش مالی، ترمپ را در معرض زندانی شدن قرار داده است. با آنهم، تصمیم نهایی برای آن که آیا ترمپ به زندان محکوم شود یا نه، به تاریخ ۱۱ جولای واضح خواهد شد.
تاد بلانچ، وکیل مدافع ترمپ، خواهان لغو این فیصله شد، اما هوان مرچن، قاضی محکمهٔ عالی نیویارک، فوراً این تقاضا را رد کرد.
بر اساس گزارشهای سیانان و فرانسپرس، دونالد ترمپ پس از آنکه از محکمه خارج شد گفت: "ما هیچ کار نادرستی انجام نداده ایم. من یک مرد بسیار بیگناه استم. خیر است. من برای کشورم مبارزه میکنم. من برای قانون اساسی ما مبارزه میکنم."
او اضافه کرد: "این یک محاکمهٔ تقلبی و شرمآور بود. فیصلهٔ واقعی به تاریخ پنجم نومبر خواهد بود، توسط مردم و آنان میدانند که در اینجا چه اتفاق افتاد و همگان میدانند اینجا چه اتفاق افتاد."
جو بایدن در مورد فیصلهٔ هیات منصفه تبصره نکرده، اما ستاد انتخاباتیاش از رای دهندگان خواست تا ترمپ را در انتخابات ریاست جمهوری شکست دهند.
ستاد انتخاباتی بایدن گفت که "دو نالد ترمپ همواره اشتباهاً به این باور بوده که هیچ زمانی با عواقب قانون شکنی برای منافع شخصیاش مواجه نخواهد شد."
این استاد افزود که "یگانه راه دور نگهداشتن دونالد ترمپ از قصر سفید، گرفتن تصمیم در صندوق رای دهی است" ستاد انتخاباتی بایدن اضافه کرد که "صرف نظر از این که مجرم شناخته شود یا نه، ترمپ نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود."
رییس جمهور پیشین امریکا قبلاً نیز در سه قضیهٔ جنایی متهم بود، اما تا این دم، محکوم نشده بود.
تصمیم هیات منصفه، شش ماه پیش از انتخابات ریاست جمهوری صورت گرفت که دونالد ترمپ در آن نامزد فرضی حزب جمهوریخواه پنداشته میشود.
هیات منصفه پس از ۹.۵ ساعت جر و بحث، دونالد ترمپ را در تمامی ۳۴ فقره محکوم کرد. ترمپ در جریان خواندن این فیصله در کرسیاش آرام نشسته و به پایین نگاه میکرد.
توقع میرود که دونالد ترمپ به زودی در مقابل این فیصله استیناف طلب شود.
مایکل کوهن، مشاور سیاسی پیشین ترمپ، در محکمه شهادت داد که ترمپ به او گفته است که پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ در ایالات متحده به ستورمی دانیلز، ستارۀ فلمهای پورن مبلغ ۱۳۰هزار دالر حقالسکوت بپردازد. دانیلز ادعا کرده است که ترمپ یک دهه پیش با وی رابطۀ جنسی داشته است.
پرداخت حق السکوت در ایالات متحده غیرقانونی نیست، اما ترمپ متهم است که سوابق تجاری شرکتاش را جعل کرده تا پرداخت حق السکوت به دانیلز را مخفی کند. ترمپ ادعا کرده است که این پول را در بدل کارهای حقوقی که کوهن برای وی انجام داده، پرداخته است. ترمپ هرگونه ارتباط با دانیلز را رد کرده است.
وکلای مدافع ترمپ ادعا کردهاند که کوهن به میل خود و بدون اطلاع ترمپ، این پول را به وکیل دانیلز ارسال کرده است.
افزون بر دانیلز، کارن مکدوگل، مدل مشهور امریکایی، نیز مدعی شده است که پیش از آنکه ترمپ برندۀ کرسی ریاست جمهوری شود، ماهها با وی رابطه داشته است. او مدعی است که یک ناشر ۱۵۰هزار دالر به وی پرداخت و حق نشر مقالۀ وی را که پرده از روابط او با ترمپ بر میداشت، خریداری کرد و سپس به دستور ترمپ آن مقاله را نشر نکرد.
واکنشها
مایک جانسن، رییس مجلس نمایندگان از حزب جمهوریخواه، با نشراعلامیهای تصمیم امروز هیات منصفه را شرم آور خواند.
او گفت: "این یک روز شرم آور در تاریخ امریکا است. دموکراتها خوشحالی دارند که آنان رهبر حزب مخالف را به اتهامات مضحک... محکوم کردند."
او افزود که این محکمه یک تمرین قانونی نه، بلکه سیاسی بود.
ایان سامز، سخنگوی دفتر مشاور قصر سفید، پس از تصمیم هیات منصفه گفت که "ما به حاکمیت قانون احترام میگذاریم و واکنشی دیگری در مورد نداریم."
گروه