لینک های دسترسی

Breaking News

خلیلزاد: تاخیر در آغاز مذاکرات بین‌الافغانی به مخربین فرصت می‌دهد


زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژه ایالات متحده در امور مصالحۀ افغانستان بار دیگر با محمد اشرف غنی، رییس جمهور و عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحۀ ملی افغانستان در پیوند به صلح این کشور بحث و گفتگو کرد.

آقای خلیلزاد روز جمعه سوم جولای (۱۳ سرطان) در رشته پیام‌های در صفحۀ تویترش نگاشته است که در این گفتگوها که از طریق کنفرانس ویدیویی صورت گرفت، بر حل موارد باقی مانده برای آغاز مذاکرات بین‌الافغانی تاکیدشد.

آقای خلیلزاد نوشته است: "در مورد صلح ما تاکید کردیم که گام فوری، حل سریع موضوعات باقی‌مانده پیرامون آغاز مذاکرات بین الافغانی است. تاخیر در آغاز مذاکرات بین‌الافغانی، زمینه را برای مخربین روند صلح این کشور مساعد می‌سازد."

نمایندۀ ویژه ایالات متحدۀ در امور مصالحۀ افغانستان در مورد این "عناصر مخرب" معلومات ارایه نکرده است.

روز گذشته، دیبرا لاینز، نماینده ویژه سرمنشی ملل متحد برای افغانستان گفته بود که برخی عناصر مخرب در این کشور تلاش برای تداوم جنگ دارند؛ اما او هشدار داد که به آن‌ها اجازه نمی‌دهند تا روند صلح افغانستان را تخریب کنند.

زلمی خلیلزاد همچنان گفته است که با رهبران افغان در مورد موثریت اقتصادی صلح و مشکلاتی که جنگ عامل آن در افغانستان است، بحث و گفتگو کرده اند.

به گفته آقای خلیلزاد "مزایایی اقتصادی صلح بیشتر از مزایای جنگ در این کشور است."

تلاش‌های جدی به ویژه از جانب ایالات متحده جریان دارد تا مذاکرات صلح میان حکومت افغانستان و گروه طالبان برگزار شود، اما تا کنون زمان و مکان برگزاری این مذاکرات مشخص نشده است.

محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان گفته است که به احتمال قوی نخستین مذاکرات حکومت افغانستان با طالبان در قطر برگزار خواهد شد.

آقای غنی شام چهارشنبه اول جولای (۱۱ سرطان) در مصاحبه با تلویزیون ملی افغانستان گفت: " طریقه چنین خواهد بود که تمام مذاکرات در یک کشور نخواهد بود، خواست ما این است که همه باید در آن شامل باشند و در هفته‌های آینده ترتیبات آن گرفته خواهد شد."

رییس جمهور افغانستان از اندونیزیا، ازبکستان، آلمان، ناروی، روسیه و چین به عنوان کشورهای نام برد که علاقمند میزبانی مذاکرات صلح افغانستان اند. او گفت که در هفته‌های آینده با ۱۸کشور دوست و همسایۀ نزدیک و دور افغانستان در این مورد بحث می شود تا اجماع منطقه‎ای و بین المللی به دست آید.

XS
SM
MD
LG