کمیسیون انتخابات پاکستان روز جمعه نهم فبروری (۲۰ دلو) گفت که کاندیدان وفادار به عمران خان، صدراعظم پیشین آن کشور که در زندان به سر میبرد، بیشترین کرسیهای پارلمان را در بیش از ۵۰ درصد حوزههای انتخاباتی به خود اختصاص داده اند.
نتایج رسمی کمیسیون انتخابات نشان می دهد که نامزدهای مستقلی که از سوی حزب تحریک انصاف پاکستان عمران خان حمایت شده اند، برندهٔ ۴۹ کرسی در انتخابات پارلمانی آن کشور شده اند. حزب مسلم لیگ-نواز برنده ۴۲ کرسی و حزب مردم پاکستان ۳۴ کرسی را به دست آورده است.
پارلمان پاکستان ۲۶۶ کرسی دارد و بر اساس نتایج رسمی کمیسیون انتخابات پاکستان، نامزدان وفادار به عمران خان، برندهٔ بیشتر کرسی در ایالت خیبرپشتونخوا شده اند. اما در انتخابات قبلی، حزب تحریک انصاف بیشتر کرسیها را از ایالت پرجمعیت پنجاب به دستآورده بودند.
نامزدان مستقلی که برنده کرسیهای پارلمان شده اند، میتوانند تا ۷۲ ساعت پس از اعلام نتایج به یکی از احزاب بپیوندند. این نوع معامله سیاسی، میتواند موقف حزب تحریک انصاف را برای تشکیل حکومت، به مخاطره بیاندازد.
بلال گیلانی، رییس اجرایی گروه نظرسنجی گالوپ پاکستان، گفت:" اما حتا اگر حزب تحریک انصاف قادر به تشکیل حکومت نشود، انتخابات نشان می دهد که مهندسی سیاسی محدودیت هایی دارد."
گیلانی به خبرگزاری فرانس پرس گفته است که نتایج انتخابات نشان میدهد که نظامیان آن کشور همیشه نمیتوانند به هدف شان برسند.
در همین حال، وزارت داخلهٔ پاکستان روز جمعه گفت که انتخابات آن کشور توام با خشونتها بود و بخش اعظم این خشونتها در مناطق هم مرز با افغانستان صورت گرفته است. بر اساس معلومات وزارت داخله پاکستان، در جریان انتخابات ۶۱ حمله در سراسر آن کشور صورت گرفت.
در اثر این حملات، دستکم ۱۶ نفر به شمول ۱۰ نیروی امنیتی کشته و ۵۴ نفر دیگر زخمی شدند.
کم از کم ۱۲۸ میلیون نفر از جمعیت ۲۴۱ میلیونی پاکستان واجد شرایط رایدهی در این انتخابات بودند که در آن حدود ۱۸هزار نامزد برای احراز کرسیهای اسامبله ملی و ایالتهای چهارگانه پاکستان رقابت کردند. بیش از ۵۰۰۰ نامزد برای کسب ۲۶۶ کرسی شورای ملی پاکستان و حدود ۱۲۶۰۰ نامزد دیگر برای احراز کرسیهای شوراهای ایالتی در انتخابات روز گذشته، رقابت کردند.
حکومت پاکستان بیش از ۶۵۰ هزار منسوب اردو، پولیس و شبه نظامی را برای تامین امنیت انتخابات گماشته بود. همچنین، به عنوان بخشی از تدابیر امنیتی، خدمات مخابراتی در سرتاسر پاکستان قطع و گذرگاهای مرزی آن کشور با افغانستان و ایران مسدود بود.
گروه