لینک های دسترسی

Breaking News

انتخابات پارلمانی پاکستان؛ مراکز رای‌دهی مسدود و شمارش آرا آغاز شد


شماری از زنان در حال رای دهی در انتخابات پارلمانی پاکستان، پنجشنبه هشتم فبروری ۲۰۲۴
شماری از زنان در حال رای دهی در انتخابات پارلمانی پاکستان، پنجشنبه هشتم فبروری ۲۰۲۴

مراکز رایدهی برای انتخابات پارلمانی پاکستان که ساعت هشت صبح روز پنجشنبه هشتم فبروری (۱۹ دلو) به روی رای‌دهندگان باز شده بود، ساعت پنج عصر مسدود و روند شمارش آرا آغاز شد.

کمیسیون انتخابات پاکستان اندکی پیش از مسدود شدن مراکز رای‌دهی در یک بیانیه کوتاه گفت: "به افرادی که از قبل در بیرون مراکز رای‌دهی به خاطر ریختاندن آرای شان به صندوق‌های رای صف کشیده اند، فرصت داده خواهد شد رای بدهند."

این روز که از قبل گمان می‌رفت ممکن با خشونت توام باشد، شاهد یک سلسله رویدادهای امنیتی بود که در آن کم از کم هفت نفر کشته شدند. در مرگبارترین رویداد در روز انتخابات پاکستان، در انفجار ماین بر یک گزمۀ پولیس در دیرۀ اسماعیل خان کم از کم پنج منسوب پولیس کشته شدند.

حکومت پاکستان بیش از ۶۵۰ هزار منسوب اردو، پولیس و شبه نظامی را برای تامین امنیت انتخابات گماشته بود. همچنین، به عنوان بخشی از تدابیر امنیتی، خدمات مخابراتی در سرتاسر پاکستان قطع و گذرگاهای مرزی آن کشور با افغانستان و ایران مسدود بود.

قطع خدمات تلیفون و انترنت در روز انتخابات، ادعاهایی را قوت بخشیده است که گویا حکومت موقت پاکستان که از حمایت اردوی آن کشور برخوردار است، در تلاش برای دستکاری در انتخابات به این اقدام توسل جسته است.

بلاول بوتو زرداری، نامزد کرسی صدارت پاکستان، قطع خدمات مخابراتی را در روز انتخابات محکوم کرده و گفته است که به این خاطر به محکمه عارض می‌شود.

مصطفی نواز، نامزد مستقل از شهر اسلام آباد، در یک پیام ایکس نوشت: "قطع شبکه‌های موبایل در روز انتخابات آغاز تقلب انتخاباتی است. قطع ارتباط نامزدان با کارمنان شان در روز انتخابات غیر قابل قبول است. در چنین حالت چگونه می‌توان بی‌نظمی را بررسی و برجسته کرد؟"

ناظران گفته اند که پاکستان در گذشته با وصف مواجه بودن با چالش‌های جدی‌تر و بزرگتر امنیتی، انتخابات را برگزار کرده، اما خدمات انترنتی و موبایل را قطع نکرده بود.

تحلیلگران می‌گویند که در حالیکه عمران خان، رهبر حزب تحریک انصاف پاکستان و محبوب‌ترین چهرۀ سیاسی در پاکستان، از رقابت در انتخابات کنار رانده شده است، انتظار می‌رود که نواز شریف، که از حمایت اردو برخوردار است، برای چهارمین بار بر کرسی صدارت در پاکستان تکیه بزند.

عمران خان در پیوند با چهار قضیهٔ مختلف به ۳۴ سال زندان محکوم شده و به این دلیل نمی‌تواند در انتخابات اشتراک کند. حامیان حزب تحریک انصاف اتهامات وارده بر خان را رد کرده و ادعا کرده اند که وی به دلیل لفاظی‌هایش علیه اردوی قدرتمند این کشور مجازات شده است.

مایکل کوگلمن، رییس بخش جنوب آسیا در کانون فکری و پژوهشی وودرو ویلسن، به صدای امریکا گفت: "با وصف زندانی بودن، عمران خان یکی از چهره‌های مرکزی انتخابات پاکستان است. او پایگاه بزرگ رای را برای نامزدان مستقلی حفظ کرده است که از سوی حزب وی حمایت می‌شوند."

با اینحال به گفتۀ این پژوهشگر امریکایی، حکومت پاکستان با قطع خدمات موبایل و انترنت "فضایی را برای تقلب" خلق کرده است.

کم از کم ۱۲۸ میلیون نفر از جمعیت ۲۴۱ میلیونی پاکستان واجد شرایط رای‌دهی در این انتخابات اند که در آن حدود ۱۸هزار نامزد برای احراز کرسی‌های اسامبله ملی و ایالت‌های چهارگانه پاکستان رقابت می‌کنند. بیش از ۵۰۰۰ نامزد برای کسب ۲۶۶ کرسی شورای ملی پاکستان و حدود ۱۲۶۰۰ نامزد دیگر برای احراز کرسی‌های شوراهای ایالتی رقابت می‌کنند.

نهاد پژوهشی گلوپ یک روز پیش از برگزاری انتخابات پاکستان نتایج یک سروی را نشر کرد که بر اساس یافته‌های آن، بیش از دو سوم رای‌دهندگان پاکستانی بر شفافیت این انتخابات شک دارند. این سروی نشان داده است که سرکوب حزب تحریک انصاف عمران خان از سوی حکومت پاکستان، منجر به خشم عامه و بی میلی آنان نسبت به انتخابات شده است.

گروه

XS
SM
MD
LG