در حالیکه تنش میان غرب و مسکو بر سر اوکراین و بحران پناهجویان در مرز بلاروس و پولند رو به افزایش است، کرملین میگوید که اروپا نباید روسیه را مقصر "همه مشکلات" تلقی کند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز پنجشنبه ۱۸ نومبر (۲۷ عقرب) به خبرنگاران گفت: "روسیه میخواهد که همه در اروپا بالاخره به خود بیایند و روسیه را مقصر همه مشکلات تلقی نکنند."
او افزود که اروپا باید در عوض "به منابع اولیه مشکلاتی که در حال حاضر اروپا را خفه کرده است رسیدگی کند".
آقای پسکوف این اظهارات را پس از آن بیان کرد که بوریس جانسن، صدراعظم بریتانیا روز چهارشنبه به روسیه در مورد هرگونه "ماجراجویی نظامی" در مرزهای اوکراین و پولند، هشدار داد.
سخنگوی کرملین گفت: "اخیراً نشریات تنشزای زیادی در بریتانیا منتشر شده است. روسیه هیچ جنگی را به راه نمیاندازد. "
در همین حال کیف روز پنجشنبه ۱۸ نومبر خواستار کمکهای نظامی بیشتر از غرب شد.
دیمیترو کولیبا، وزیر امور خارجه اوکراین در یک نشست مطبوعاتی گفت: "تجاوزات روسیه، چه دپلوماتیک و چه نظامی، در هفتههای اخیر به میزان قابل توجهی افزایش یافته است."
آقای کولیبا گفت که پس از سفرهایش به واشنگتن و بروکسل "کار برای تهیه بسته جامع برای مهار روسیه در حال انجام است."
ویدیوهایی که اخیراً در رسانه های اجتماعی منتشر شده است نشان می دهد که نیروها، تانکها و میزایلهای روسی به سمت مرز اوکراین در حرکت اند.
ناتو و دولتهای غربی تجمع نیروهای روسیه در مرز با اوکراین را محکوم کرده اند. ایالات متحده هفتهٔ گذشته هشدار داد که روسیه با تحرکات نظامی در نزدیکی مرز با اوکراین بار دیگر مرتکب "اشتباه بزرگ" می شود و خواهان وضاحت اقدام مسکو در این عرصه شد.
پیش از آن اوکراین شکایت کرده بود که روسیه دهها هزار نیروی خویش را در نزدیکی ساحهٔ مرزی جابجا کرده و برای افزایش فشارها بر این کشور، تمرینات نظامی گستردهای را نیز راه اندازی کرده است.
کیف از الحاق شبه جزیرهٔ کریمیه به روسیه در سال ۲۰۱۴ به اینسو با جدایی طلبان طرفدار روسیه در مناطق شرقی دونتسک و لوگنسک درگیر است.
در همین حال شماری از دولتهای غربی مسکو را به کمک به سازماندهی بحران مهاجران در مرز بلاروس و پولند نیز متهم کرده اند.
صدها پناهجو به شمول زنان و کودکان از چندین روز به دینسو در سرمای شدید به این امید به مرز بلاروس و پولند سرازیر شده اند تا خود را به کشورهای اروپایی برسانند، اما مرزبانان پولندی به این پناهجویان اجازهٔ ورود به آن کشور را نمیدهند.
کشورهای غربی، الکساندر لوکاشینکو، رییس جمهور بلاروس را متهم کرده است که از پناهجویان برای بیثبات سازی این اتحادیه استفاده میکند تا از تعزیرات اتحادیهٔ اروپا بر این کشور انتقامجویی کرده باشد.
اما رییس جمهور بلاروس این اتهامات رارد نموده گفته است که حکومتاش تنها در فصل خزان سال روان در حدود ۵۰۰۰ مهاجر غیرقانونی را از این کشور اخراج کرده است.