حکومت کویت روز پنجشنبه، ۲۷ جولای (۵ اسد)، پنج زندانی از جمله یک مرد را که به اتهام بمبگذاری در مسجد که گروه داعش در سال ۲۰۱۵ مسوولیت آن را بر عهده گرفت و منجر به مرگ ۲۶ نفر شد، اعدام کرد.
این کشور خلیج پیش از اعدام این پنج نفر، آخرین اعدام دسته جمعی را در ماه نومبر ۲۰۲۲ انجام داد بود.
لوی سارنوالی حکومت کویت در بیانیهای گفته است که حکم اعدام علیه پنج نفر که که اکثر آنان به اتهام قتل محکوم بودند، در زندان مرکزی کویت اجرا شد و همهٔ آنان حلق آویز شدند.
بیانیه می افزاید که عبدالرحمن صباح سعود، محکوم اصلی بمب گذاری مرگبار تاریخ کویت در سال ۲۰۱۵ که به مسجد شیعیان در پایتخت در جریان نماز جمعه حمله کرد، در میان این پنج نفر بود.
عبدالرحمن سعود، یک عرب بیتابعیت، به دلیل آوردن بمبگذار به داخل مسجدی به نام "سعودی" محکوم به اعدام شده بود. او در محکمهٔ ابتدایی، اتهامات وارده بر خویش را پذیرفته بود، اما در محاکم مرافعه و استیناف همه اتهامات را رد کرده بود.
سایر کسانی که روز پنجشنبه اعدام شدند، شامل یک کویتی، یک مصری و یکی از اعضای اقلیت کویت بود که همه به قتل محکوم شده بودند. همچنان فرد چهارم یک تبعه سریلانکایی بود که به اتهامات مرتبط به مواد مخدر اعدام شد.
از سوی دیگر سازمان عفو بینالملل میگوید که این اقدام "نمونه دیگری از افزایش نگرانکننده استفاده از مجازات اعدام" در کویت است.
دیون کینی، محقق کویتی سازمان عفو بینالملل، به خبرگزاری فرانسه گفت: "وقتی از [مجازات اعدام] علیه مجرمان که در خشونت دست ندارند، درست مانند همین تبعه سریلانکایی...استفاده میشود، این امر در مغایرت با قوانین بینالمللی قرار دارد. "
حادثه بمب گذاری در کویت
لوی سارنوالی کویت ابتدا ۲۹ متهم از جمله هفت زن را به کمک به بمب گذار مسجد "سعودی" در پایتخت آن کشور متهم کرده بود.
لوی سارنوالی کویت در سال ۲۰۱۶، حبس هشت نفر از جمله چهار زن را به ترتیب به دو تا ۱۵ زندان تایید و بیشتر متهمان را تبریه کرد.
فهد فرج محارب، رهبر گروه داعش در کویت، که حکم اعدام وی به ۱۵ سال زندان کاهش یافت، از جمله افرادی است که محکوم شده اند.
کویت از زمان اجرای مجازات اعدام در اواسط دهه ۱۹۶۰ ده ها نفر را اعدام کرده است و اکثر محکومان به اعدام در آن کشور، قاچاقچیان مواد مخدر و افرادی بودهاند که به ارتکاب قتل مجرم شناخته شده اند.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانس پرس، مجازات اعدام در منطقه گسترده است، به ویژه در ایران و عربستان سعودی که تنها در سال جاری ۷۴ نفر به اعدام محکوم شده اند.
سازمان اروپایی حقوق بشر عربستان سعودی روز جمعه اعلام کرد که حداقل ۶۴ نفر در حال حاضر در عربستان سعودی در انتظار تطبیق حکم اعدام شان اند که در این میان نه نفر شان زیر سن اند.