لینک های دسترسی

Breaking News

هشدار نهادهای بین‌المللی؛ افغانستان با خشکسالی شدید مواجه است


سازمان حفاظت از کودکان می‌گوید که بر اساس ارزیابی پنج سازمان بین‌المللی، زمستان گرمتر از حد اوسط و کمبود برفباری "نشانه‌های شوم بدتر شدن شرایط اقلیمی و خشکسالی" در افغانستان است، کشوری که بدترین خشکسالی را در ۳۰ سال اخیر تجربه کرده است.

سازمان‌های اقدام علیه گرسنگی، گروه بین‌المللی صحت، امداد اسلامی جهانی، سازمان بین‌المللی حفاظت از کودکان و موسسه بین‌المللی ورلد ویژن با نشر اعلامیه‌ای گفته اند که افغانستان تا حالا شاهد زمستان کم‌ برفی بوده است.

این سازمان‌ها هشدار داده اند که کمبود آب پس از سه سال خشکسالی مداوم و بحران‌های بشری و انکشافی افغانستان، عمیق‌تر خواهد شد.

سازمان حفاظت از کودکان دوشنبه پنجم فبروری (۱۶ دلو) با نشر اعلامیه‌ای گفته است که از اول اکتوبر ۲۰۲۳ تا ۱۵ جنوری ۲۰۲۴، افغانستان تنها ۴۵ تا ۶۰ درصد میانگین بارندگی را در مقایسه با سال‌های گذشته تجربه کرده است.

بر اساس این اعلامیه، کارشناسان همچنان پیش‌بینی می‌کنند که به احتمال زیاد بین فبروری و اپریل ۲۰۲۴ درجه هوا بالاتر از حد متوسط خواهد بود.

اعلامیه گفته است: "کودکان و خانواده‌های آسیب‌پذیری که برای معیشت به زراعت متکی اند، بدون افزایش باران و برف به ‌طور قابل‌توجهی متضرر خواهند شد."

سازمان حفاظت از کودکان گفته است که افغانستان یکی از آسیب پذیرترین مناطق جهان در برابر تاثیرات بحران اقلیمی است و در حال حاضر حدود ۲۵ ولایت از ۳۴ ولایت از شرایط خشکسالی شدید و فاجعه‌بار رنج می‌برند که بیش از ۵۰ درصد نفوس ۴۰ میلیونی این کشور متاثر شده است.

این سازمان تاکید کرده است بر اساس برآوردهای جهانی، ۷.۸ میلیون کودک در سال ۲۰۲۴ غذای کافی ندارند و اگر شرایط خشکسالی ادامه یابد، زندگی کودکان همچنان در معرض خطر قرار خواهد گرفت.

به گفتۀ این سازمان ممکن است محصولات زراعتی از بین برود و تاثیر تغییرات اقلیمی عمیق‌تر شود.

سازمان حفاظت از کودکان گفته است: "کمبود باران شرایط مناسبی را برای شیوع بیماری‌هایی که از طریق آب منتقل می شود، مانند کولرا، ایجاد و فقر را تشدید می‌کند زیرا خانواده‌ها از روستاهای خشک و بایر فرار می‌کنند."

این سازمان گفته است که چهار میلیون زن باردار یا شیرده به شمول ۳.۲ میلیون کودک زیر سن پنج سال در حال حاضر از سوتغذیه حاد رنج می‌برند، طوری که از این تعداد حدود ۸۷۵هزار کودک به سو تغذیه حاد شدید و ۲.۳ میلیون کودک دیگر به سوتغذیه حاد متوسط مبتلا اند.

سازمان حفاظت از کودکان افزوده است: "هنگامی که کودکان گرسنگی را تجربه می‌کنند، در برابر شرایط بهداشتی شدید از جمله سوتغذیه و ضعف سیستم ایمنی آسیب پذیر هستند. همچنان گرسنگی می‌تواند تاثیرات ماندگاری بر رشد جسمی و شناختی کودک داشته باشد و عوارض روانی نیز به جا بگذارد."

در اعلامیۀ این سازمان آمده است که خشکسالی منجر به محرومیت کودکان از مکتب می‌شود، زیرا کودکان اغلب مجبور می‌شوند از مناطق دورتر برای خانواده آب تهیه کنند.

سازمان حفاظت از کودکان با تاکید بر تامین مالی کامل جامعه جهانی برای طرح واکنش بشردوستانه جهت جلوگیری از سوق‌دادن کودکان و خانواده‌های بیشتری از بحران به سمت فاجعه گفته است که در سال ۲۰۲۳، تنها ۴۵ درصد از کل نیازهای پاسخ بشری توسط اهداکنندگان تامین شد.

این سازمان هشدار داده است که بدون تامین فوری بودجه در زمستان، میلیون‌ها افغان همچنان در مشقت و رنج خواهند بود.

گروه

XS
SM
MD
LG