لینک های دسترسی

Breaking News

یک سوم کودکان افغان در سال ۲۰۲۴ غذای کافی نخواهند داشت – گزارش


آرشیف
آرشیف

سازمان حفاظت از کودکان (Save the Children) با نشر گزارشی تازه می‌گوید که تقریباً هشت میلیون کودک در افغانستان (از هر سه کودک یکی) در سال جدید میلادی با سطوح بحرانی گرسنگی مواجه خواهند شد.

این سازمان ناوقت پنجشنبه ۱۴ دسمبر (۲۳ قوس) با استناد به سیستم جهانی نظارت بر گرسنگی گفت که تعداد افرادی که در طول ماه‌های زمستان در افغانستان با بحران یا سطوح اضطراری گرسنگی مواجه می‌شوند، افزایش می‌یابد، هرچند که وضعیت در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بهبود یافته است.

بر اساس آمار سیستم جهانی نظارت بر گرسنگی، تخمین زده می‌شود که ۱۵.۸ میلیون نفر (بیش از یک سوم جمعیت افغانستان) تا قبل از مارچ ۲۰۲۴ با عدم مصوونیت غذایی حاد روبرو شوند که تقریباً نیمی از آنها (۷.۸ میلیون) کودکان اند.

ارشاد ملک، رییس سازمان حفاظت از کودکان گفت: "تخمین زده می‌شود که ۷.۸ میلیون کودک در سال ۲۰۲۴ غذای کافی نخواهند داشت. گرسنگی - همراه با هوای بسیار سرد در بخش‌های وسیعی از افغانستان - وضعیت خطرناکی را برای کودکان ایجاد خواهد کرد. نیازهای غذایی آنها باید برآورده شود. بودجه ناکافی هر روز زندگی را به خطر می‌اندازد".

به گفتۀ سازمان حفاظت از کودکان، در طول زمستان فرصت‌های شغلی کاهش می‌یابد و قیمت مواد غذایی و سوخت معمولاً افزایش می‌یابد.

گزارش گفته است که علاوه بر این، افغانستان باید با افزایش تعداد مهاجرینی که از پاکستان و ایران باز می‌گردند، کنار بیاید.

بر اساس آمار حکومت طالبان، پس از آنکه پاکستان به مهاجران غیرقانونی مهلت تعیین کرد که تا اول نومبر آن کشور را ترک کنند، ۴۶۰هزار مهاجر از پاکستان از ماه سپتمبر به این طرف به افغانستان برگشته اند و ۳۴۵هزار نفر دیگر نیز از ایران به افغانستان اجباری و داوطلبانه عودت کرده اند.

رییس سازمان حفاظت از کودکان گفت: "افغانستان فاجعه پس از فاجعه را تجربه می کند. سیل، زلزله و خشکسالی زندگی کودکان را ریشه‌کن کرده است. این کشور اکنون با فشار اضافی صدها هزار نفری که از پاکستان و ایران بازگشته اند، مواجه است. سال ۲۰۲۴ باید سال بهتری برای کودکان افغان باشد".

با توجه به این چالش‌ها، سازمان حفاظت از کودکان گفته است که افغانستان در سال جاری سه بار با کاهش متوالی کمک های غذایی مواجه شد.

بر بنیاد گزارش، خانواده‌هایی که در اثر زلزله‌های پیاپی در هرات خانه‌ها و ذخایر مواد غذایی خود را از دست دادند، نیز به شدت آسیب‌پذیر هستند.

گزارش گفته است: "بدون تزریق فوری بودجه در زمستان، میلیون‌ها افغان احتمالا گرسنه خواهند ماند. جامعه بین‌المللی نباید چشم از افغانستان بردارد و باید بی‌درنگ کمک‌های بشری را برای نجات جان افراد در زمستان امسال افزایش دهد".

ارشاد ملک گفت که در کنار تامین مالی فوری بشردوستانه برای رفع نیازهای اساسی، با تلاش‌های هماهنگ علل ریشه‌ای این بحران گرسنگی رسیدگی شود که ناشی از تغییرات اقلیمی، بی‌ثباتی اقتصادی، کمبود شغل و قیمت بالای مواد غذایی است.

سازمان حفاظت از کودکان با نگرانی می‌گوید که برای مردم افغانستان که از قبل در مشکلات اقتصادی زندگی می‌کنند، زمستان چالش‌های بیشتری را به همراه دارد، طوری که سال گذشته، یک سرمای شدید (منفی ۳۴ درجه سانتی‌گرید) در ماه جنوری دست کم جان ۱۶۰ نفر را گرفت.

به گفتۀ این سازمان، هنگامی که کودکان گرسنگی را تجربه می‌کنند، در برابر شرایط بهداشتی شدید از جمله سوتغذیه و ضعف سیستم ایمنی، بدن شان آسیب پذیر می‌شود و آب و هوای سخت زمستانی این خطرات را برای سلامتی کودکان تشدید می‌کند که به طور بالقوه منجر به مشکلات تنفسی، هیپوترمی (سرمازدگی) و بیماری ذات‌‌الریه می‌شود.

علاوه بر این، گرسنگی نیز می‌تواند تاثیرات ماندگاری بر رشد فزیکی و شناختی کودک داشته باشد و عوارض روانی نیز برای کودکان به همراه داشته باشد.

ارشاد ملک، رییس سازمان حفاظت از کودکان تاکید کرده است که افغانستان علاوه بر کمک‌های بشری، باید شاهد از سرگیری برنامه‌های نیازهای اساسی جامعه بین‌المللی برای حمایت از بهبود اقتصاد این کشور باشد.

گروه

XS
SM
MD
LG