لینک های دسترسی

Breaking News

لتوانیا به ترجمانان افغان پناهندگی می‌دهد 


حکومت لتوانیا می‌گوید که به ده‌ها تن از شهروندان‌ افغان که منحیث ترجمان برای نیروهای مسلح بین المللی کار کرده اند و با خروج این نیروها از افغانستان زندگی شان با خطر مواجه است، پناهندگی می‌دهد.

انگریدا سیمونیتی، صدر اعظم لتوانیا به فرانس پرس گفت: "این‌ها افرادی اند که نیروهای ما را کمک کردند. برای کشور ما جای افتخار است که در مقابل آنان را کمک کنیم."

وزارت خارجهٔ این کشور عضو ناتو این تصمیم را "بجا و مسوولانه" خوانده است.

پیش از آغاز روند خروج نیروهای بین المللی از افغانستان، ۲۵ تن از نظامیان لتوانیایی در افغانستان مستقر بودند.

بر اساس گزارش فرانس پرس، مقامات این کشور در جریان هفتهٔ جاری نامهٔ را از ۱۲ ترجمان افغان دریافت کردند که در آن گفته شده بود که آنان در سال ۲۰۱۳ با نیروهای این کشور در ولایت غور کار کرده اند و تقاضای آنان برای پناهندگی موضوع مرگ و زندگی برای آنان است.

ارویداس انوساسکاس، وزیر دفاع لتوانیا گفته است که تلاش‌ها برای تایید این که این افراد واقعاً با نیروهای لتوانیایی کار کرده اند،‌ جریان دارد.

این ترجمانان افغان ادعا کرده اند که در جریان ایفای وظیفه، از مردم محل و مقامات دولتی اطلاعات جمع آور کرده، در نشست‌های استخباراتی و حتی در عملیات‌های نظامی علیه گروه طالبان اشتراک کرده اند.

آنان هشدار داده اند افرادی که به نیروهای بین المللی کار کرده اند، نخستین هدف گروه طالبان پس از برگشت شان خواهند بود.

این در حالی است که گروه طالبان با نشر اعلامیه‌ای خطاب به آن عده افغان‌هایی که در دو دهۀ گذشته با نیروهای خارجی مستقر در افغانستان کار کرده اند، گفته است که از افغانستان فرار نکرده و به زندگی عادی شان برگردند.

در اعلامیه این گروه آمده است که این افراد "با ابراز پشیمانی بر گذشتۀ شان، در آینده چنین راهی را اختیار نکنند" و نیز تاکید شده است که طالبان "با آن‌ها کار ندارد" و "تهدیدی" از جانب این گروه متوجه آنان نخواهد بود.

اما شماری از ترجمانان افغان گفته اند که به تعهدات این گروه بی‌باور اند و در صورت مساعد شدن موقع، آنان را خواهند کشت.

این در حالی است که وزارت خارجهٔ ایالات متحده نیز گفته است که روند طی مراحل ویزه‌های خاص مهاجرت برای همکاران افغان نیروهای امریکایی تسریع شده و منابع بیشتر به این برنامه افزده شده است.

پیش از این، قانونگذران امریکایی پیشنهاد کرده بودند که اگر طی مراحل اسناد این ترجمانان زمان‌گیر است، باید آنان به یک کشور دیگر انتقال داده شوند تا در آن منتظر ویزه بمانند و به این گونه از تهدید رهایی یابند.

برنامه ویزه خاص مهاجرت بیش از یک دهه پیش آغاز شد و ایالات متحده ۲۶۵۰۰ ویزه برای ترجمانان،‌ کارمندان خاص و سایر افرادی که برای کار با ایالات متحده خطرات را متقبل شده اند،‌ منظور کرد.

مایک مک‌کال، یکی از اعضای برجستهٔ‌ کمیتهٔ‌ امور خارجی مجلس نمایندگان امریکا به تاریخ ۱۸ ماه می گفت که تا اکنون ۱۶۰۰ ویزه توزیع شده است و ۱۸۰۰۰ عریضهٔ دیگر معلق باقی مانده است.

وزارت خارجهٔ ایالات متحده گفته است که امریکا در قبال افغان‌های که با تلاش‌های ایالات متحده در افغانستان کمک کرده و خطرات را متقبل شده اند، تعهد و مسوولیت ویژه دارد.

XS
SM
MD
LG