کیفن مک کارتی، رهبر جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان ایالات متحده، از سخنرانی جوبایدن، رییس جمهور این کشور، در مورد نحوهء خروج قوای امریکایی از افغانستان به شدت انتقاد کرد.
آقای مک کارتی با نشر اعلامیه ای روز دوشنبه ۱۶ آگست (۲۵ اسد) گفته است که "پس از شش روز سکوت، رییس جمهور بایدن در نهایت بدترین پالیسی فاجعه بار ایراد کرد" که به گفته وی در چندین دهه گذشته نظیر نداشت.
آقای مک کارتی گفته است که سخنرانی رئیس جمهور بایدن "هیچ یک از سوالات در مورد خروج فاجعه بار قوا و حفاظت از شهروندان امریکایی را پاسخ نداد. هزاران قوای امریکایی را با خطر مواجه کرده است و تهدید دهشت افگنی را در سراسر جهان افزایش داده است."
یک طیارۀ نظامی روز دوشنبه ۱۶ آگست (۲۵ اسد) از اسپانیا به جانب کابل حرکت کرد تا کارمندان سفارت آن کشور در کابل را از آن کشور بیرون کند.
علاوه بر کارمندان سفارت، این طیاره نظامی قرار است آنعده افغان هایی را که با مقامات اسپانیایی کار کرده اند، نیز انتقال دهد.
مقامات اسپانیایی به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته اند که این طیاره شام دوشنبه به دویی رسید و قرار است صبح سه شنبه ۱۷ آگست (۲۶ اسد) دومین طیاره به این هدف حرکت کند.
وزیر داخلۀ اسپانیا اوایل روز دوشنبه گفت که کارمندان سفارت این کشور، کارمندان همکار افغان آنها و افسران پولیس اسپانیا، هنوز هم در میدان هوایی کابل منتظر حرکت شان از کابل اند.
چک شومر، رهبر اکثریت دموکرات در مجلس سنا، روز دوشنبه ۱۶ آگست (۲۵ اسد) گفت که جوبایدن رییس جمهور ایالات متحده به صورت واضح بیان کرده است که "اولویت تخلیۀ مصوون شهروندان امریکایی، متحدین، شرکا و آنعده افغان هایی است که در کنار ایالات متحده کار کرده اند و حال زندگی شان با تهدید فوری مواجه است.
در اعلامیه که پس از سخنرانی عصردوشنبۀ جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در صفحۀ تویتر آقای شومر به نشر رسیده است، نگاشته شده است که آقای شومر با قصر سفید در تماس است و "ما هر کاری را انجام خواهیم داد تا آنان [شهروندان و متحدین امریکا] به صورت فوری و مصوون تخلیه شوند.
این سناتور امریکایی در این اعلامیه گفته است که کشورش از کارکرد نظامیان، دیپلومات ها و کارمندان سازمان های غیر انتفاعی امریکا که در ۲۰ گذشته در افغانستان فداکاری کرده اند سپاسگزار است.
آقای شومر با تمجید از تصمیم رییس جمهور بایدن در این پیام خود گفته است که "حق با رییس جمهور بایدن است تا پس از ۲۰ سال، تعامل نظامی را [در افغانستان] پایان بدهد."
علی احمد جلالی، سفیر پیشین افغانستان در آلمان، روز دوشنبه ۱۶ آگست (۲۵ اسد) شایعاتی را رد کرد که گویا وی به ریاست حکومت موقت در افغانستان توظیف شده است.
آقای جلالی در صفحه فیسبوک خود نوشته است که "در رسانه های اجتماعی آوازه های بی بنیاد دست به دست میشود که گویا من به ریاست کدام حکومت موقت توظیف شده ام. این خبر نادرست است.نه به من کدام پیشنهادی شده است نه به چنین کار علاقه دارم.
این دیپلومات پیشین افغانستان در این پیام همچنین گفته است که "بعضی جعلکاران به نام من صفحات فیسبوک جعلی باز کرده اند و از قول من به نشر اکاذیب می پردازند. باور نکنید این اخبار همه دروغ است. دعا میکنم که خداوند مردم افغانستان را در پناه خود داشته باشد."