لینک های دسترسی

Breaking News

اعتراضات ضد پولیس محلی - کار طالبان یا مردم؟ 


سازمان های حامی حقوق بشر هم پولیس محلی افغانستان را به ارتکاب جرایم متهم کرده است
سازمان های حامی حقوق بشر هم پولیس محلی افغانستان را به ارتکاب جرایم متهم کرده است

یک مقام ارشد امنیتی در ولایت غزنی گفته است که طالبان مردم را به تظاهرات بر ضد پولیس محلی مجبور کرده اند.

مسئولین امنیتی در ولایت غزنی می گویند که طالبان، شماری از باشندگان ولسوالی اندر را با تهدید مجبور به مظاهره علیه پولیس محلی می کنند.

امین الله امر خیل، قوماندان امنیه ولایت غزنی به صدای امریکا گفت "مخالفین مسلح یک عده از باشندگان ولسوالی اندر را روز گذشته با زور وجبر مجبور به مظاهره کردند که آنان به مرکز ولایت آمده بودند اما پولیس مانع مظاهره شان شدند".

به گفته امرخیل براساس قانون، مظاهره کنندگان حق دارند ۲۴ یا ۴۸ ساعت قبل از گرد همایی شان پولیس را درجریان اعتراض شان قرار دهند اما مظاهره کنندگان روز گذشته که برعلیه پولیس محلی اعتراض داشتند، هیچ نوع هماهنگی با پولیس نداشتند.

قوماندان امنیه ولایت غزنی می گوید که بارها نیروهای امنیتی افغان، صدای افراد مخالفین دولت را ثبت کرده اند که آنان از مردم خواسته اند تا برعلیه نیروهای پولیس محلی مظاهره انجام دهند.

اعتراض مردم

این درحالیست که روز گذشته ده ها زن ومرد ازباشندگان ولسوالی اندر ولایت غزنی دراعتراض بر قانون شکنی های پولیس محلی در مرکز این ولایت مظاهره کردند.

زنان مظاهره کننده با حمل قرآن کریم با خود شعارهای ضد پولیس محلی وخیزش مردمی سرداده آنان را متهم به ظلم واستبداد بالای باشندگان ولسوالی اندر کردند.

مظاهره کنندگان گفتند که نیروهای پولیس محلی، شب هنگام بر منازل مسکونی مردم وارد شده برزنان تجاوزکرده و خانواده ها را مجبور به تهیه نان وغذا می کنند.

یکی از زنان معترض که ازگرفتن نامش خود داری کرد گفت "ما از ظلم وستم افراد مسلح غیر مسئول، پولیس محلی وخیزش های مردمی به ستوه آمده ایم. آنان هر وقت بر زنان تجاوز می کنند، ازمردم پول می خواهند ومردم را لت کوب کرده به قتل می رسانند بزور از ما نان می خواهند ما برای خود نان نداریم" .

به دنبال اعتراض باشندگان اندر محمد امان حمیم والی غزنی گفت که در باره ادعاهای مردم تحقیقات صورت خواهد گرفت.

والی غزنی گفت "ما درمقابل مجرمین چه پولیس محلی باشد ویا خیزش های مردمی وهمچنان مردم محل آرام نمی شینیم ومجازات خواهند شد".

اتهامات

پولیس محلی حدود شش سال قبل درچوکات نیروهای وزارت داخله کشور درافغانستان به وجود آمد.

به دنبال تشکیل این نیروها، شماری از سازمان های حامی حقوق آنها را به ارتکاب جرایم متهم کردند. به تازگی سازمان ملل متحد گفته است که شماری از فرماندهان پولیس محلی اطفال را در صفوف شان جا داده اند.

شماری از اعضای شورای ولایتی غزنی می گویند که مداخلات افراد زورمند، وکلای شورای ملی وشماری از قوماندانان سابق جهادی سبب نارضایتی مردم ازنیروهای پولیس محلی دراین ولایت شده است.

خالق داد اکبری عضو شورای ولایتی غزنی دراین باره به صدای امریکا گفت "تا جایی که ما در جریان هستیم بعضی از اعتراضات مظاهره کنندگان به جا بود زیرا معاش واعاشه ماهوار پولیس مردمی وخیزش های مردمی سروقت نمی رسد که گاهی اوقات مردم را مجبور به تهیه نان وغذا می کنند".

این عضو شورای ولایتی غزنی می گوید که نیروهای امنیتی بخصوص پولیس محلی درغزنی تحت یک فرماندهی واحد قرار ندارند ازوکلا گرفته تا افراد با نفوذ محلی درامور کاری آنان مداخله می کنند که درنتیجه این مشکلات به وجود آمده است.

قاسم دیسوال ولسوال ولسوالی اندر ولایت غزنی با آنکه عدم آگاهی نیروهای پولیس محلی وخیزش های مردمی را ازقانون پولیس تأیید می کند اما او می گوید که طالبان می خواهد با استفاده از مردم نیروهای امنیتی را بد نام سازند.

ولسوال اندر گفت "ما نمی گوییم که کارهای پولیس محلی وخیزش های مردمی صد درصد درست است اما اتهاماتی که روز گذشته برپولیس محلی وخیزش ها دراین ولسوالی وارد شد دور ازواقعیت است وکار طالبان می باشد".

درگذشته نیز باشندگان اندر برعلیه نیروهای خیزش مردمی وپولیس محلی مظاهره کرده بودند. مظاهره کنندگان به حکومت هشدار داده گفتند که اگر جلو ظلم وستم پولیس محلی دراین ولسوالی گرفته نشود آنان اعترضات شانرا تا کابل نیز انجام خواهند داد.

  • 16x9 Image

    ظفر بامیانی

    ظفربامیانی از سال ۲۰۱۱ برای رادیو آشنا صدای امریکا با تهیه گزارش از ولایات بامیان، دایکندی و غزنی کار می کند. ظفر بامیانی از سال ۲۰۰۴ کار رسمی خبرنگاری را به حیث گزارشگر، گوینده خبر و تهیه کننده برنامه های فرهنگی با رادیوی محلی بامیان شروع کرد. ظفر مدت یک سال گزارشگر تلویزیون ملی در بامیان نیز بود. ظفر بامیانی فارغ التحصیل  رشته جامعه شناسی از پوهنتون بامیان است.

XS
SM
MD
LG