لینک های دسترسی

Breaking News

بازماندگان قربانیان جنگ به لویه جرگه مشورت می دهند


مسوولین کمیسیون برگزاری لویه جرگه مشورتی می گویند که در این جرگه نمایندگان خانواده های قربانیان جنگ نیز دعوت می شوند.

عبدالخالق حسینی پشه یی، سخنگوی کمیسیون برگزاری لویه جرگه مشورتی می گوید که پیچیدگی بحث پیگرد عدلی و قضایی مرتکبین جرایم جنگی در موافقتنامۀ امنیتی میان کابل و واشنگتن نیازمندی به حضور نمایندگان خانواده های قربانیان جنگ را برجسته می سازد.

یکی از بحث برانگیز ترین موارد ارتکاب جرایم جنگی از سوی سربازان امریکایی در افغانستان کشتار ۱۶ غیرنظامی افغان در ولسوالی پنجوایی ولایت کندهار است.

رابرت بیلز، سرباز امریکایی که به کشتار این افراد متهم بود با وصف سروصدا های زیاد در افغانستان، در ایالات متحده محاکمه شد و به حبس ابد محکوم شد.

کبیر رنجبر، رئیس اتحادیه حقوقدانان دیموکرات افغانستان می گوید که حکومت با دعوت کردن نمایندگان خانواده های قربانیان، دست به یک نوع اقدام سیاسی می زند.

آقای رنجبر می گوید که هیچ تردیدی وجود ندارد که جنایت و جرایم شنیع در جنگ صورت گرفته است و نباید مجرمین و مرتکبین این جرایم بدون محاکمه باقی بمانند.

اقدام غیر ضروری

اما به باور آقای رنجبر اگر مطرح ساختن جوانب حقوقی و عدلی موافقتنامه مد نظر باشد "گروه سازی های سیاسی" از این قبیل مفید غیر ضروری بوده و بر فضای جرگه تاثیر منفی برجا می گذارد.

شماری از رهبران و احزاب سیاسی افغانستان می گویند که به برگزاری لویۀ جرگۀ مشورتی در مورد موافقتنامۀ امنیتی دوجانبه میان کابل و واشنگتن هیچ نیازی نیست و دولت افغانستان بر اساس قانون صلاحیت امضا کردن یا نکردن چنین سندی را دارد.

آقای رنجبر می گوید که رئیس جمهور حق دارد تا در هر موضوعی مشورت کند. او می گویدکه منتقدین این جرگه چه اعضای شورای ملی یا احزاب سیاسی، با اینگونه "بیانات وارونه" ذهنیت عامه را مغشوش می سازند.

این در حالی است که حامد کرزی، رئیس جمهور افغانستان باردیگر در نشست با اعضای کمیسیون برگزاری لویه جرگه مشورتی تاکید کرده است که این جرگه تنها مشورتی بوده و با حضور تمام اقشار از هر گوشه و کنار افغانستان، باید از تمام مردم افغانستان نمایندگی کند.

قرار است لویه جرگه مشورتی به اشتراک ۲۵۰۰ نماینده از درون و بیرون افغانستان به تاریخ ۳۰ عقرب سال روان در کابل برگزار شود.
  • 16x9 Image

    نجیب‌الله احمدیار

    نجیب‌الله احمدیار کار با رسانه‌ها را در سال ۲۰۰۱ میلادی آغاز کرد و از سال ۲۰۰۹ به اینسو در صدای امریکا به صفت ویراستار، نویسنده و مجری برنامه‌های رادیویی، تلویزیونی و دیجیتلی کار می‌کند. 

XS
SM
MD
LG