محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان، میگوید که نقشۀ باستانشناسی این کشور که به صورت اساسی ترتیب شده است، به تحقیق و تحلیل بیشتر نیاز دارد.
رئیس جمهور غنی، که روز یکشنبه در سیمینار علمی و تحقیقی احمدعلی کهزاد، باستانشناس و تاریخنگار افغانستان در ارگ سخنرانی میکرد، گفت که پس از درگذشت آقای کهزاد، علم باستانشناسی به طور چشمگیری تغییر کرده و به تحقیقات نیاز دارد.
آقای غنی گفت "پیشنهاد من این است که به صورت اساسی از طریق پوهنتونها و اکادمی علوم هیأتی از باستانشناسان افغانستان گردهم آیند و نقشه باستانشناسی افغانستان را که به صورت اساسی ترتیب شده است، مورد تحقیق و تحلیل قرار دهند".
آقای غنی، تأکید کرد، آن فرضیۀ استاد کهزاد که به گمان اغلب، افغانستان در سطح جهان نخستین گهواره دولتسازی است، اگر ثابت گردد، تمام تاریخ و علم باستانشناسی جهان تغییر خواهد کرد.
رئیس جمهور غنی افزود، برای ثابتساختن فرضیههای آقای کهزاد، به تحقیقات و کاوشگری در شمال و جنوب افغانستان نیاز است.
آقای غنی، گفت که احمدعلی کهزاد مفکر ملی و چهرۀ شناختهشدۀ تاریخ افغانستان بود که به گفتۀ وی، تاریخ این کشور را از شکل افسانوی بیرون ساخت و به آن مشخصات داد.
احمدعلی کهزاد، باستانشناس و تاریخنگار نامدار افغانستان در سال ۱۲۸۷ خورشیدی متولد شد و در سال ۱۳۶۲ خورشیدی چشم از جهان فرو بست.
او در دوران زندگیاش برخی آثار تاریخی مثل؛ تاریخ افغانستان، بالاحصار کابل، افغانستان در روشنایی تاریخ، لشکرگاه، افغانستان در شاهنامه، غرغښت و راهنمای بامیان را نوشت و بعضی کتابهای دیگر را که به زبانهای مختلف ترجمه شده است، از خود به جا گذاشت.
رئیس جمهور غنی، از اکادمی علوم افغانستان خواست که تمام آثار احمدعلی کهزاد، را جمعآوری و چاپ کند و یا هم به شکل دیجیتل آن را منتشر سازد.