یافتههای یک پژوهش جدید نشان داده است که مردان متاهل در مقایسه با مردان مجرد آهستهتر پیر میشوند.
در این پژوهش که به تازگی در ژورنال بینالمللی کار اجتماعی نشر شده، دانشمندان سلامتی سالمندان بین ۴۵ تا ۸۵ سال را در محدودهٔ زمانی ۲۰ سال بررسی کردند.
دانشمندان در کنار سایر مشخصهها، تلاش کردند تا دریابند که آیا حالت مدنی بر سلامت شرکت کنندگان این پژوهش و روند پیر شدن آنان اثر داشته است یا نه.
سلامت فزیکی، سلامت روانی، بهزیستی اجتماعی و خودآگاهی شرکت کنندگان در مورد سن، همه و همه در این پژوهش در نظر گرفته شده بود.
در کل، این پژوهش نشان داد که مردان متاهل در مقایسه با کسانیکه هیچگاه ازدواج نکرده اند، روند موفقانهتر و کند سالمند شدن را پیمودند، اما این روند تنها در صورتیکه آنان متاهل باقی مانده باشند صدق میکرد، چون جدایی، طلاق و مرگ همسر احتمالاً تاثیرات منفی را برجا گذاشته بود.
یافتههای این پژوهش همچنان نشان داد که زنان متاهل در مقایسه با زنانی که هرگز ازدواج نکرده بودند، از رهگذر روند پیر شدن تفاوت چندانی نداشتند. اما در بین زنان نیز جدایی و طلاق تاثیر منفی داشته و منجر به تسریع روند پیری شده است.
پژوهشی که اخیراً در ژورنال علوم اجتماعی، روانی و شخصیتی نشر شد، نشان داده است که زنان مجرد، خودکفا و متکی به خود، خوشحالتر از بقیهٔ زنان اند.
اما آنچه بین زنان و مردان مشترک است، ثبات و بقای رابطهٔ زناشویی است. یافتههای این پژوهش نشان داده است که زنان و مردانی که رابطهٔ پایدار و خوشحال زناشویی داشته اند، از سلامت بهتر برخوردار بوده اند.
پیش از این نیز پژوهشهایی نشان داده بود که متاهل بودن سبب بهبود صحت میشد، اما پژوهش اخیر به این موضوع نگاه عمیقتر انداخته و همه تغییرات حالت مدنی افراد را بررسی کرده است.
پژوهش دیگری که در ژورنال سلوک طبیعی بشری نشر شد، حاکی از آن است که افراد مجرد در سرتاسر جهان در معرض خطر بیشتر ابتلا به بیماریهای روانی، در مقایسه با همسالان متاهل خویش قرار دارند.
گروه