لینک های دسترسی

Breaking News

واشنگتن: طالبان از کسب مشروعیت بین‌المللی بسیار فاصله دارند


سخنگوی وزارت خارجهٔ ایالات متحد گفته است که طالبان از کسب مشروعیت بین‌المللی بسیار دوراند.

در حالی که طالبان به کرات از جامعهٔ جهانی خواستار رسمیت شده اند، متیو میلر در پاسخ به پرسش صدای امریکا گفت: "ما همیشه به طالبان واضح کرده ایم که اگر طالبان می‌خواهند هر نوع از مشروعیت بین المللی را کسب کنند، که از رسیدن به آن بسیار دور اند، ما توقع داریم که آنان اقدامات مشخصی را اتخاذ کنند."

این مقام امریکایی در مورد این "اقدامات مشخص" معلومات بیشتر ارایه نکرد، اما در گذشته واشنگتن و در کل، جامعهٔ جهانی، به طالبان گفته اند که اگر خواستار مشروعیت بین المللی اند، باید به حقوق بشر همهٔ افغان‌ها، به شمول زنان و دختران و اقلیت‌ها احترام بگذارند و حکومت همه‌شمول را در افغانستان ایجاد کنند.

میلر افزود که برخورد طالبان با زنان و دختران موضوع حایز اهمیت است و "علیه این دستورها و اقدامات تعصب‌آور طالبان در مقابل دختران و زنان، به شدت اعتراض می‌‌کنیم".

این مقام امریکایی اضافه کرد که جامعهٔ بین المللی نیز متوجه این اقدامات طالبان است و روابط خود را بر اساس آن با حکومت طالبان تعیین می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجهٔ امریکا افزود که روی برخی از مسایل، واشنگتن با طالبان تعامل دارد و این تعاملات در شرایط مشخص، موثر نیز بوده است.

او در این مورد معلومات مشخصی ارایه نکرد، اما چندی پیش جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده گفته بود که طالبان در بیرون راندن القاعده از افغانستان کمک می‌کنند.

بایدن در پاسخ به پرسشی گفت: "یادتان می‌آید در مورد افغانستان چه گفتم؟ گفتم که القاعده آنجا نخواهد بود. گفتم که آنان آنجا نخواهند بود. گفتم که از طالبان کمک خواهیم گرفت."

به دنبال آن، رییس کمیتهٔ روابط خارجی مجلس نمایندگان کانگرس ایالات متحده اظهارات جو بایدن، در مورد نقش طالبان در سرکوب القاعده را کاملاً دور از واقعیت خوانده و آن را به مثابهٔ "سفیدسازی طالبان" عنوان کرد.

مایکل مک‌کال به تاریخ ششم جولای (۱۵ سرطان) با نشر بیانیه‌ای گفت: "اظهارات رییس جمهور بایدن را تنها می‌توان به مثابهٔ تلاشی برای سفیدسازی روابط دیرینه طالبان و القاعده تفسیر کرد و حتا ممکن است تلاشی برای سوق دادن امریکا در مسیر به رسمیت شناختن طالبان به عنوان حکومت افغانستان باشد. این چیزی است که من تمام تلاشم را برای مخالفت با آن انجام خواهم داد."

این در حالی است که چند روز پیش، توبیاس الوود، رییس کمیتهٔ امور دفاعی پارلمان بریتانیا، خواستار تعامل کشورش با طالبان شده و گفت که سفارت بریتانیا در افغانستان باید بازگشایی شود. اظهاراتی که واکنش‌های تندی را در قبال داشت.

اما سخنگوی وزارت خارجهٔ امریکا در پاسخ به این پرسش که آیا ایالات متحده، متحد نزدیک بریتانیا، نیز اقدام مشابهی را اتخاذ خواهد کرد گفت: "نخیر، در حال حاضر، ما گشایش سفارت [در افغانستان] را مجدداً بررسی نمی‌کنیم."

این در حالی است که حدود سه ماه پس از تسلط دوبارهٔ طالبان بر افغانستان، شیر محمد عباس ستانکزی، معاون سیاسی وزارت خارجهٔ طالبان گفت که امریکا به زودی سفارت‌اش را در افغانستان بازگشایی خواهد کرد و کشورهای اروپایی نیز اقدام مشابهی را اتخاذ خواهند کرد و در این خصوص تعاملات جریان دارد.

XS
SM
MD
LG