مقامهای پاکستانی گفته اند که دو منسوب امنیتی آن کشور به شمول یک افسر اردو، در کمین تندروان در ساحهٔ بلور ایالت بلوچستان کشته شدند.
اردوی پاکستان گفته است که نظامیان آن کشور شام یکشنبه دوم جولای (۱۱ سرطان) سرگرم انجام ماموریت ضد دهشت افگنی در ساحه بودند که با کمین گروهی از "تروریستان" برخوردند. یک نظامی دیگر پاکستانی در این رویداد زخمی شده است.
تا هنوز هیچ گروهی مسوولیت این حمله را به دوش نگرفته است، اما در گذشته گروههای شورشی جدایی طلب بلوچ و تحریک طالبان پاکستان چنین حملات را بر نیروهای امنیتی پاکستان در بلوچستان انجام داده اند.
ساعاتی پیش از این رویداد، تندروان مسلح بر یک پوستهٔ امنیتی در ساحهٔ شیرانی بلوچستان حمله کرده و سه منسوب پولیس و یک سرباز اردو را کشتند.
شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان، روز دوشنبه سوم جولای (۱۲ سرطان) در بیانیهای با اشاره به این دو رویداد گفت: "تمام ملت، به شمول خودم، به خاطر شهادت شش منسوب امنیتی سوگواریم."
حملات تندروان به شمول بمگذاریهای انتحاری در سال ۲۰۲۳ در پاکستان افزایش یافته است. در شش ماه نخست سال روان، حدود ۳۹۰ نفر، به شمول نیروهای امنیتی پاکستان، در این حملات کشته شده و بیش از ۶۵۰ نفر دیگر زخمی شده اند.
انستیتیوت مطالعات جنگ و امنیت مستقر در شهر اسلام آباد، پایتخت پاکستان، تلفات ناشی از خشونتها را در پاکستان مستندسازی کرده است که بر اساس گزارش این نهاد، بیشترین تلفات – ۲۶۶ نفر – ناشی از حملات خشونتبار تندروان در ایالت خیبرپشتونخواه به وقوع پیوسته است.
در این گزارش آمده است که در شش ماه نخست سال روان میلادی، در مقایسه با عین زمان در سال گذشته، ۸۰ درصد افزایش در حملات تندروان در سرتاسر پاکستان رونما شده است.
پاکستان در سال روان شاهد ۱۳ حملهٔ انتحاری بوده است که در اثر آن ۱۴۲ نفر جان باخته اند، حالانکه در شش ماه نخست سال ۲۰۲۲ پنج حملهٔ انتحاری در پاکستان به وقوع پیوست که تلفات آن به حدود ۸۰ نفر میرسید.
اردوی پاکستان هفتهٔ گذشته اعلام کرد که در سال روان "۱۲۰۰ تروریست" را در عملیات ضد دهشت افگنی در سرتاسر آن کشور "کشته یا دستگیر" کرده است. هرچند این ادعای مقامهای پاکستان مستقلانه تایید شده نمیتواند.
سخنگوی اردوی پاکستان در یک کنفرانس خبری گفت که در جریان عملیات ضد دهشت افگنی ۹۵ افسر و سرباز اردوی پاکستان نیز کشته شده اند.