لینک های دسترسی

Breaking News

در شش ماه ۳۰۰ زن در افغانستان کار رسانه‌ای را ترک کرده اند – سروی


کمیتۀ مصوونیت خبرنگاران افغان در هشتم مارچ روز جهانی زن، از کاهش ۱۸ درصدی کارمندان زن در رسانه‌ها خبر می‌دهد.

وحیده فیضی، مسوول جندر این کمیته روز دوشنبه هشتم مارچ (۱۸ حوت) به صدای امریکا گفت که این کمیته سروی را در مورد حضور زنان در ۹۰ رسانه فعال در ۳۴ ولایت افغانستان انجام داده و که به گفتۀ وی یافته‌های این سروی نگران‌کننده و بیانگر بدترشدن وضعیت کار خبرنگاری در این کشور است.

خانم فیضی افزود: "مطابق یافته‌های این سروی، بیش از ۳۰۰ بانوی خبرنگار و کارمند رسانه، در اثر عواملی هم‌چون، تهدیدات امنیتی به خصوص قتل‌های هدفمند اخیر، مشکلات مالی رسانه بر اثر شیوع ویروس کرونا و دریافت معاش کم وظایف شان را ترک گفته و یا از دست داده اند".

آمار کمیتۀ مصوونیت خبرنگاران افغان نشان می‌دهد که در شش ماه اول سال ۱۳۹۹ خورشیدی یک‌هزار و ۶۷۸ زن در بخش‌های مختلف رسانه‌ای در سراسر افغانستان کار می‌کردند، اما اکنون این رقم به یک‌هزار و ۳۷۷ کاهش یافته است.

مسوول جندر کمیتۀ مصوونیت خبرنگاران افغان گفت که از جملۀ یک‌هزار و ۳۷۷ کارمند زن در رسانه‌های افغانستان، تنها ۳۲۱ خبرنگار استند و متباقی در سایر بخش‌ها کار می‌کنند.

سروی این نهاد نشان می‌دهد که از رهگذر بیشترین آمار کارمندان زن در رسانه‌ها، کابل، هرات و بلخ به ترتیب در جایگاه اول تا سوم قرار دارند.

خانم فیضی همچنان گفت که در نه ولایت - غور، نیمروز، سرپل، لغمان، پروان، کاپیسا، ارزگان، میدان‌وردک و لوگر - هیچ زن خبرنگار وجود ندارد و زنان در سایر بخش‌های رسانه‌ای کار می‌کنند.

مسوول جندر کمیتۀ مصوونیت خبرنگاران افغان گفت: "در پنج ولایت افغانستان که شامل ولایات نورستان، کنر، پکتیا، پکتیکا و زابل می‌باشد، هیچ بانویی در رسانه‌ها حضور ندارد و در لوگر تنها یک زن کار رسانه‌ای می‌کند."

آمار این کمیته نشان می‌دهد که در سال روان خورشیدی، چهار خبرنگار و کارمند رسانه‌ای زن در حملات مستقیم، کشته شده اند که بر کار رسانه‌ای زنان تاثیر منفی گذاشته است.

XS
SM
MD
LG