لینک های دسترسی

Breaking News

مجاهد: کشورهای دیگر برای ما 'طرز زندگی کردن را نشان' ندهند


 ذبیح الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان

سخنگوی طالبان روز جمعه ۲۲ جولای (۳۱ سرطان) گفت که ادارهٔ سرپرست این گروه نمی خواهد در امور سایر کشورها مداخله کند و در عین حال از کشورهای دیگر نیز می‌خواهد که "در مسایل داخلی ما مداخله نکرده و برای ما طرز زندگی کردن را نشان ندهند."

ذبیح الله مجاهد در سه پیام جداگانهٔ تویتر خود گفته است که ادارهٔ سرپرست این گروه به حقوق زنان و اقلیت‌ها در افغانستان متعهد است.

این مقام ادارهٔ سرپرست طالبان همچنین در واکنش به اظهارات مقام‌های ایالات متحده گفت که "افغانستان تمام تعهداتی را که در موافقتنامه دوحه با امریکا نموده بود، انجام داده است. امارت اسلامی به کسی اجازه نمی دهد که از خاک افغانستان برعلیه امریکا و متحدین آن استفاده نماید."

اظهارات این مقام طالبان یک روز پس از آن بیان شد که ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجهٔ ایالات متحده، گفت که اگر طالبان به خواسته‌های امریکا و افغان‌ها توجه نکند، واشنگتن روابط خود را با طالبان حفظ نخواهد کرد.

به گفته آقای پرایس، قطع رابطه با شبکه القاعده، مبارزه با تروریزم و تشکیل حکومت همه شمول از خواسته‌های جامعه بین المللی و افغان ها می باشد.

سخنگوی وزارت خارجه امریکا همچنین گفت که بازگشایی صنوف ششم به بالا برای دختران، توجه به حقوق اقلیت ها، فراهم کردن کار برای زنان و فراهم آوری تسهیلات به افغان هایی که قصد خروج از کشور را دارند، از خواسته‌های اصلی افغان‌ها از طالبان می باشد."

به گفته مقام‌های ایالات متحده، هنوز هم هزاران تن از افغان هایی که در جریان دو دهه گذشته با نظامیان و غیر نظامیان ایالات متحده کار کرده اند، در افغانستان به سر می برند و از ترس انتقامجویی طالبان تلاش می کنند کشورش‌شان را ترک کنند.

پرایس همچنین گفته است که طالبان به وعده‌های خود به مردم آن کشور عمل نکرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده امریکا گفت تا زمانی که گروه طالبان به این خواسته‌ها توجه نکند، ایالات متحده آمریکا هیچ نوع رابطه و سازش با طالبان نخواهد داشت.

اما مجاهد در یکی از این پیام‌ها نوشته است که "امارت اسلامی به دادن تمام حقوق شرعی هموطنان خویش متعهد است. فضای نارمل و امن زندگی برای زنان و مردان افغانستان فراهم شده و حقوق تمام اقلیت‌ها محفوظ است. سایر مسایل همچون نظام و چگونگی زندگی در افغانستان، مسایل مربوط به افغان‌ها می باشد."

بیش از ۱۱ ماه از مسلط شدن طالبان بر افغانستان سپری می شود، اما تا حال هیچ کشوری به شمول پاکستان که حامی اصلی این گروه پنداشته می شود ادارهٔ سرپرست این گروه را به رسمیت نشناخته است.

نقض حقوق بشر، تخطی از حقوق زنان، اتهام کشتار‌های قوای امنیتی حکومت پیشین، عدم تشکیل حکومت فراگیر و حفظ رابطهٔ طالبان با گروه‌های تروریستی به شمول القاعده، از جمله عوامل عمده‌ای است که جامعه بین المللی تا حال ادارهٔ سرپرست این گروه را به رسمیت نشناخته است.

اما گروه طالبان همواره اتهام نقض حقوق بشر و داشتن رابطه با گروه‌های تروریستی را رد کرده و گفته است که به هیچ فرد و یا گروهی اجازه نخواهد داد تا از قلمرو افغانستان بر ضد سایر کشورها استفاده کنند.

XS
SM
MD
LG