لینک های دسترسی

Breaking News

کاوشگر۲ ناسا از فاصلۀ ۲۰ میلیارد کیلومتری با زمین به تماس شد


ادارۀ ملی تحقیقات فضایی ایالات متحده (ناسا) گفته است که کاوشگری که در سال ۱۹۷۷ به فضا پرتاب شده بود، با ارسال سگنال‌ها به زمین از سلامت خود خبر داده است.

به گفتۀ مقام‌های ناسا این کاوشگر در فاصلۀ ۱۹.۹ میلیارد کیلومتری زمین قرار دارد و در چند روز اخیر تماس آن با زمین قطع شده بود.

ناسا گفته است که به تاریخ ۲۱ جولای فرمان‌هایی از زمین به این کاوشگر ارسال شد، اما این اقدام اشتباهاً سبب شده بود که آنتن‌های این کاوشگر دو درجه از سمت زمین منحرف شود.

به گفتۀ مقام‌های ناسا، انتظار نمی‌رفت که عارضۀ ایجاد شده تا زمان مانور خودکار برای تنظیم مجدد این کاوشگر که برای تاریخ ۱۵ اکتوبر زمان‌بندی شده بود، مرفوع شود.

اما ادارۀ ملی تحقیقات فضایی ایالات متحده ناوقت دوشنبه در شبکه‌های اجتماعی این اداره از برقراری مجدد تماس این کاوشگر با زمین خبر داد.

ناسا گفت: "شبکۀ تحقیقات عمق فضا سگنال‌هایی از کاوشگر۲ ناسا دریافت کرده است و به ما فهماند که این فضاپیما سالم است."

شبکۀ تحقیقات عمق فضا، مجموعه‌ای از آنتن‌های بزرگ رادیویی ناسا است که در قسمت‌های مختلف کرۀ زمین نصب شده اند.

کاوشگر۲ ناسا در دسمبر ۲۰۱۸ حباب محافظتی مقناطیسی خورشید را که به نام هیلیوسفیر یاد می‌شود، پشت سر گذاشت و اکنون در فضای بین‌ستاره‌ها در حرکت است.

کاوشگر۲ پیش از عبور از منظومۀ شمسی، سیاره‌های مشتری و زحل را کاوش کرده و نخستین و تا کنون یگانه فضاپیمایی بوده است که از سیاره‌های اورانوس و نپتون دیدن کرده است.

در همین حال، ناسا گفته است که کاوشگر۱ آن اداره که همسان با کاوشگر۲ است و اکنون در فاصلۀ ۲۴ میلیارد کیلومتری زمین قرار دارد به فعالیت خود ادامه خواهد داد و تماس آن با شبکۀ تحقیقات عمق فضا برقرار خواهد ماند.

کاوشگر۱ ناسا نخستین فضاپیمای ساخت دست بشر است که در سال ۲۰۱۲ در فضای بیرون از منظومۀ شمس راه پیدا کرد و اکنون در میان ستاره‌ها در حرکت است.

ناسا گفته است که این دو کاوشگر صفحات مسی مستور با طلا را که هر یک آن حدود ۳۰ سانتی‌متر طول دارد، حمل‌ می‌کنند تا حکایت جهان ما را به فرازمینی‌ها بازگو کند.

این کاوشگرها حامل یک نقشۀ زمین، یک قطعه یورانیم که به صفت ساعت رادیواکتیف عمل کرده و تاریخ پرتاب فضا پیما را نشان می‌دهد، و یک رهنمود است که چگونگی پخش محتویات ثبت شدۀ این فضاپیماها را توضیح می‌دهد.

هر دو کاوشگر تا سال ۲۰۲۵ به ارسال معلومات به زمین ادامه خواهند داد و پس از آنکه هر دو وارد کهکشان راه شیری شدند، احتمالاً تا ابد خاموشانه در این کهکشان سرگردان باقی خواهند ماند.

گروه

XS
SM
MD
LG