ادارۀ ملی فضایی ایالات متحده (ناسا) با موفقیت توانست فضاپیمای موسوم به دارت را به شهاب آسمانی دیمورفوس (Dimorphos) تصادم دهد تا بتواند مسیر حرکت آن را به سمت شهاب آسمانی بزرگتر به نام دیدیموس (Didymos) تغییر دهد.
تصاویر زنده از عملکرد این فضاپیما توسط کمرهٔ تعبیه شده در آن، برخورد موفقیتآمیز این فضاپیما با شهاب آسمانی دیمورفوس با ابعاد یک میدان فوتبال و در فاصله ۱۱ میلیون کیلومتری کرهٔ زمین را نشان داد. فضاپیمای دارت با سرعتی حدود ۲۴ هزار کیلومتر در ساعت به شهاب آسمانی دیمورفوس برخورد کرد.
هدف از این تصادف عمدی و برنامهریزیشدۀ این فضاپیما با شهاب سنگ، درک بهتر از امکان و چگونگی منحرف کردن یک شهاب فضایی در مسیر زمین یا به عبارت دیگر پیشگیری از برخورد احتمالی سنگهای آسمانی با کرهٔ زمین بود.
برنامهریزی ماموریت فضاپیمای دارت که با بودجۀ ۳۳۰ میلیون دالری عملی شد و حدود هفت سال بهدرازا کشید، نشان داد که انسان قادر است با بهره گیری از یک فضاپیما مسیر یک شهاب سنگ را منحرف کرده و از تصادم احتمالی آن با زمین جلوگیری کند.
معاون سرپرست ناسا روز دوشنبه ۲۶ سپتمبر (چهارم میزان) دقایقی پس از اصابت فضاپیما به شهاب سنگ گفت: "ناسا در جهت منافع بشریت کار میکند و بنابراین، برای ما انجام چنین کاری به منزله تحقق نهایی ماموریت ما است. این یک اقدام تکنالوژیک است که شاید یک روز خانه و کاشانه ما را نجات بخشد."
فضاپیمای دارت که در ماه نومبر سال ۲۰۲۱ میلادی توسط یک راکت شرکت خصوصی "اسپیس ایکس" رهسپار فضا شد، بیشتر مسیر خود را تحت راهنمایی مدیران پرواز ناسا پیمود و سپس کنترول پرواز به یک سیستم رهنمایی خودکار در داخل فضاپیما انتقال یافت.
ناسا در سال ۲۰۱۸ این پروژه را طراحی کرد. اگر چه دیمورفوس در مسیر برخورد با زمین نیست، اما این ماموریت یک آزمایش است که آیا "تکنالوژی برخورد حرکی" برای منحرف کردن مسیر شهابهای آسمانی که احتمالاً خطری را متوجه زمین میکنند، موثریت دارد یا خیر.