لینک های دسترسی

Breaking News

باوجود هشدارهای روسیه،‌ ناتو هفتهٔ آینده تمرینات هسته‌ای‌اش را آغاز می کند


منشی عمومی ناتو روز سه شنبه ۱۱ اکتوبر (۱۹ میزان) گفت که با وجود منازعهٔ جاری در اوکراین، پیمان اتلاتیک شمالی طبق پلان از قبل تعیین شده تمرینات هسته‌ای خود را هفتهٔ آینده آغاز می کند.

این اظهارات ینس استولتنبرگ در حالی بیان شد که ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، تاکید کرده است که برای دفاع از خاک کشورش از همه امکانات و وسایل استفاده خواهد کرد و آنچه در این مورد می گوید، جدی است.

این تمرینات ناتو که به نام ظهر ثابت قدم "Steadfast Noon" یاد می شود،‌ همه ساله برای یک هفته راه اندازی می شود. در این تمرینات جت‌های که قابلیت حمل سرگلولهٔ هسته‌ای را دارند، نیز سهم می گیریند، اما بدون اینکه بم هسته‌ای را استعمال کنند. جت‌های متعارف، طیاره‌های نظارتی و سوخت گیری نیز به طور معمول در این تمرینات اشتراک می کنند.

از جمله ۳۰ عضو ناتو، ۱۴ عضو آن در این تمرینات سهم خواهند گرفت، تمریناتی که قبل از تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین پلانگذاری شده است.

یک مقام ناتو گفته است که بخش عمدهٔ این مانور در ۱۰۰۰ کیلومتری قلمرو روسیه راه اندازی می شود.

استولتنبرگ در شام نشست وزیران دفاع ناتو در بروکسل، پایتخت بلجیم، به خبرنگاران گفت: "اگر ما [این تمرینات] معمولی را که از بسیار وقت طراحی شده و آنرا دفعتاََ به خاطر جنگ اوکراین لغو کنیم، این یک سیگنال بسیار نادرست را ارسال می کند."

استولتنبرگ همچنین افزود: "عملکرد قاطع و قابل پیش بینی، و قوت نظامی ما، بهترین راه برای جلوگیری از تشدید منازعه است. اگر حالا ما شرایط سوی تفاهم را ایجاد کنیم،‌ محاسبهٔ نادرست مسکو را در مورد نیت ما مبنی بر محافظت و دفاع از همه متحدین [در پی خواهد داشت و با این کار] ممکن خطر تشدید منازعه را افزایش دهیم."

پس از ضربات قوای اوکراینی و عقب نشینی قوای روسیه از برخی مناطق اوکراین، پوتین چهار منطقهٔ اوکراین را به قلمرو کشورش الحاق کرد و دستور بسیج ۳۰۰ هزار قوای احتیاط را اعلام کرد تا در "عملیات ویژهٔ نظامی" در اوکراین شرکت کنند.

در حالی که برنامهٔ جنگی رییس جمهور روسیه در اوکراین با مشکلات جدی مواجه شده است،‌ پوتین بارها اشاره کرده که می تواند برای محافظت از دستاوردهای کشورش به سلاح‌های هسته‌ای متوسل شود. برخی از کارشناسان معتقد اند که یکی از اهداف این نوع تهدید،‌ جلوگیری از ارسال تسلیحات کشور‌های عضو ناتو به اوکراین می باشد.

ناتو به عنوان یک پیمان نظامی هیچ گونه تسلیحات هسته‌ای را در اختیار ندارد. اما سه عضو این سازمان—ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه— دارای سلاح‌های هسته‌ای اند.گروه برنامه ريزی هسته‌ای ناتو (Nuclear Planning Group ) روز پنجشنبه با وزيران دفاع این پیمان نظامی در بروکسل ملاقات خواهد کرد.

استولتنبرگ اظهارات پوتین در مورد تهدید به استعمال سلاح هسته‌ای را "خطرناک و بی‌پروا" توصیف کرد و تاکید کرد که متحدان ناتو پیام واضح به روسیه داده اند که هرگونه استفاده از سلاح هسته‌ای "پیامدهای شدیدی در پی خواهد داشت."

او گفت: " ما قوای هسته‌ای روسیه را از نزدیک زیر نظارت داریم. ما تا حالا هیچ تغییری در وضع روسیه مشاهده نکرده ایم، اما هوشیار باقی می مانیم."

XS
SM
MD
LG