مقامها در نیپال، روز چهارشنبه ۲۴ جولای (سوم اسد)، گفتند که در اثر سقوط یک طیاره کوچک مسافربری در آن کشور کم از کم ۱۸ نفر کشته شدند.
مقامها گفتند که این طیارۀ مربوط به خطوط هوایی ساوریا، حامل دو عمله و ۱۷ کارمند تخنیکی هوانوردی بود که عازم میدان هوایی پوخارا بودند که در ماه جنوری امسال گشایش یافت.
قربانیان این رویداد شامل ۱۷ نیپالی و یک شهروند یمن بود و به گفتۀ مقامهای ادارۀ هوانوردی نیپال، تنها پیلوت این طیاره زنده مانده و زیر درمان قرار دارد.
کی پی شرما اوولی، صدراعظم نیپال، از محل وقوع این رویداد دیدن کرده و در یک پست در رسانههای اجتماعی از مردم خواهان "صبر" شد. او در مورد چگونگی این سانحه معلومات نداد.
سخنگوی حکومت نیپال گفته است که در جلسۀ اضطراری کابینه حکومت، تقاضا برای ایجاد یک هیات برای تحقیق در مورد چگونگی وقوع این سانحۀ هوایی صورت گرفت.
میدان هوایی کتماندو، متعاقب وقوع این رویداد، به شکل موقت مسدود شد، اما چند ساعت بعد به روی پروازها بازگشایی شد.
این سانحۀ هوایی، بار دیگر توجه را به سابقه ضعیف ایمنی در سکتور هوانوردی نیپال متمرکز کرد. نیپال به دلیل کوهستانی و دشوارگذر بودن راههای زمینی، به شدت وابسته به اتصال هوایی است.
از سال ۲۰۰۰ بدین سو، کم از کم ۳۵۰ نفر در اثر سانحههای هوایی در نیپال، کشته شده اند.
میدان هوایی کتماندو، پایتخت نیپال، توسط کوه ها احاطه شده است که بر مسیر باد و شدت آن برای پرواز ها تاثیر میگذارد و نشست و برخواست طیاره ها را برای پیلوت ها دشوار میسازد.
مهلک ترین سانحه هوایی در نیپال در سال ۱۹۹۲ رخ داد که در این واقعه، بر اثر سقوط یک طیاره خط هوایی بین المللی ایربس پاکستان در یک منطقه کوهستانی، ۱۶۷ تن کشته شدند.
بر اثر سقوط یک طیاره شرکت هوایی یاتی در ماه جنوری سال ۲۰۰۳ در نیپال، حداقل ۷۲ تن کشته شدند.
گروه